Morgenkommentar


God Morgen

Oljen handler på $53,93 +1,96% siden igår samme tid og +0,55% fra da Oslo Børs stengte. Oljen er fortsatt sterk i påvente av OPEC-møtet om tre dager. Vi fikk Baker Hughes riggtelling på fredag som ikke nevneverdig dro oljeprisen selv om tallenes tale var åtte nye rigger i drift. Markedet priser inn et kutt, og man kan fort stå der på torsdag og oppleve en non-event. De fleste medlemmene i OPEC har sagt seg enige i uttalelsene til Saudi og Russland.

SBO: Selvaag Bolig leverte kvartalstall i dag. Driftsinntekter kom på NOK 456m mot ventet NOK 337m. EBITDA kom på NOK 81,76m mot ventet NOK 84m. Nettoresultatet kom på NOK 76,22m mot ventet NOK 20,24m. 99% av boligene som ferdigstilles i 2017 er solgt og 87% av de som ferdigstilles i 2018. Selskapet ser mindre press i Oslo, men fortsatt økt press i områdene rundt Oslo og en opphenting i Stavanger igjen. Lave kostnader gav et bedre resultat enn sammenlignet med året før da vi fikk et Q1 resultat på NOK 41,81m. Et positivt resultat som kommer til å dra aksjen oppover i dag. Her får vi nok opprevideringer.

VALUTA: Amerikanske børser avsluttet siste uke i positivt terreng. Samtlige av de store børsene la på seg rundt en halv prosent. Positive handles avtaler er signert under Trumps midt Østen tur og kan gi videre boost. USD faller videre og presset fra EUR er intakt. EURUSD har handlet over 1,12 og vi åpner på dette nivået, USD Index på 97,20. GBP igjen over 1.3000 og fokus frem mot valget 8 Juni øker. May leder an men en viss respekt for feilslåtte meningsmålinger lever.

GBPUSD 1.3010 med EURGBP 0,8610. CHF svekkes noe med et roligere geopolitisk klima. I Østen har vi en positiv børs dag, Nikkei opp 0,42 prosent mens Sydney legger på seg 0,75 prosent. Den fallende USD er positiv for råvarer og metaller. Aluminium på 1.934 USDo mens Kaffe og Sukker legger på over to prosent. AUD handler 0,7450 mot USD mens YEN handler 111,50. Krona handler fortsatt innenfor liten range og siste tids oljeprisøkning har ikke materialisert i en sterkere NOK. Olje og Opec møte senere i uka er viktig. Det kan synes som den generelle appetitt på EUR også spiller en rolle ovenfor våre egen valuta. EUR Index, som NOK er en del av fortsetter å stige. EURNOK handler 9,3740 med USDNOK 8,3725 og GBPNOK 10,88

Disclaimer

Innholdet i denne markedskommentar skal ikke oppfattes som et tilbud eller anbefaling om kjøp eller salg av finansielle instrumenter. Global Assets and Trading AS org nr 916 172 532 påtar seg intet ansvar for verken direkte eller indirekte tap som skyldes forståelse av eller bruk av innholdet i denne markedskommentar.


Siste innlegg
Arkiv
Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square

© Copyright 2016 Global Assets AS. All Rights Reserved.