Morgenkommentar


God Morgen

Oljen handler på $49,85 -3,09% siden igår samme tid og -1,83% fra da Oslo Børs stengte. I går fikk vi de offisielle oljelagertallene fra EIA. Råoljelagrene falt med 6,43m fat mot API tallene på fall med 8,7m fat. Bensinslagrene falt med 2,86m fat mot API som viste fall på 1,7m fat. Destillatlagrene økte med 0,4m fat mot API på 124k. Raffineriutnyttelsen økte med 1,5%. Vi ser at amerikanske oljelagre har falt åtte uker på rad, noe som kan indikere at OPEC kuttene funker. I går kom det ut rapporter om at OPEC diskuterte å kutte enda mer enn det som ble stemt igjennom. Det var snakk om å kutte med ytterligere 1-1,5%. Flere kilder sier at om situasjonen ikke forbedrer seg til neste møte kommer OPEC til å foreta ytterligere handlinger. Om det er forlengelse eller økte kutt, får tiden vise. Saudi Arabia sier fortsatt at de kommer til å gjøre «whatever it takes» sammen med Russland for å stabilisere oljemarkedet. Saudi sier ikke at Aramco IPO påvirker deres handlinger, men diskusjoner om hvor mye Saudi Aramco er verdt, og her mener Saudi at det er verdt mer enn hva en del analytikere mener, gjør nok at Saudi vil få opp oljeprisen for å forsvare en prising nærmere sin egen. Kronprinsen av Saudi Arabia, Prince Mohammed bin Salman, mener at Saudi Aramco er verdt $2 billioner, mens Rystad energy mener at på en oljepris på $75/fat er selskapet verdt $1,4 billioner og Wood Mackenzie menter at selskapet var verdt $400mrd (før skatteendringen fra 85% til 50%). Uansett, analytikerne mener at selskapet er verdt langt under det Saudi Arabia selv mener det er verdt.

MHG: Selskapet er tildelt fire utviklingslisenser, men avslag på ti. De kommer til å anke den avgjørelsen. Aksjen går også NOK 3/aksje i utbytte i dag.

NRS: Selskapet har utbytte i dag med NOK 9,50/aksje.

VALUTA: Amerikanske børser på all time high nivåer etter at Trump i går holdt en tale hvor han igjen uttrykker at han vil følge sine valgkampløfter. Viktigst i går var uten tvil hans tilbetrekking av USAs forpliktelser iht Paris avtalen. Dow slutter opp 0,65 prosent, mens Russell2000 opp hele to prosent. USD handler uendret, Index på 97,15 med EURUSD på 1.1220.

Viktige arbeidstall i dag kl 14,30 vil gi nye signaler om makrobildet i USA. I Østen stiger de fleste børser i etterkant av den sterke USA avslutningen, Nikkei opp 1,67 prosent mens Sydney legger på seg 0,87 prosent. YEN handler noe svakere med børs og mangel på Nord Korea nyheter, 111,60 mot USD og 125,20 mot EUR. Metaller stort sett sideveis, Aluminium på 1.928 USdt mens Platinum på 930 USdt. Gull faller noe tilbake, 1.260USDo. Krona mot svake siden i går, vi testet 9,50 men avvist på dette nivået. Olje er hoved fokus frem mot KPI tallene neste fredag

EURNOK åpner 9,4870 med USDNOK 8,4550 og GBPNOK 10.8850

Disclaimer

Innholdet i denne markedskommentar skal ikke oppfattes som et tilbud eller anbefaling om kjøp eller salg av finansielle instrumenter. Global Assets and Trading AS org nr 916 172 532 påtar seg intet ansvar for verken direkte eller indirekte tap som skyldes forståelse av eller bruk av innholdet i denne markedskommentar.


Siste innlegg
Arkiv
Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square

© Copyright 2016 Global Assets AS. All Rights Reserved.