Morgenkommentar


God Morgen

Oljen handler på $49,57 -0,56% siden fredag samme tid og uendret fra da Oslo Børs stengte. Etter diplomatiske kutt mellom Qatar og en del naboland, er det mange som snakker om at olje og oljerelaterte produkter kan få logistikkproblemer og det kan dytte prisene oppover. Vi så i går at oljeprisen kom litt oppover, men ble solgt ned etter hvert. I LNG markedet kan vi nok se større problemer da Qatar er verdens største eksportør av LNG. Tradere har ikke sett store endringer i tilbudet av LNG til land utenfor regionen, men markedet følger situasjonen tett og eventuelle eskaleringer kan sende prisene til himmels.

NAS: Flyselskapet kom med trafikktall for mai. Yielden var på 0,37 og RASK på 0,32, ned hhv 9 og 10% fra samme tid i går. I april var det tallene hhv på 0,41 og 0,36 og i mars på 0,34 og 0,28. Selskapet viser fortsatt til en passasjervekst og tolv måneders rullerende passasjerantall er på 30,75m mot 27m samme tid i fjor. Selskapet har et QTD urealisert hedgingtap på NOK 144m. Selskapet viser en positiv utvikling på yieldsiden, men vil nok fortsatt lide under den negative yieldstoryen og økte kapitalforpliktelser med nye fly utover.

NHY: Qatalum aluminiumsverk (eid av Norsk Hydro og Qatar Petroleum) arbeider med å løse utgående logistiske utfordringer som følge av den usikre situasjonen mellom Qatar og dets naboland, der Saudi Arabia, UAE, Bahrain og Egypt har kuttet transportforbindelser og diplomatiske bånd til Qatar. Hydro sier selv at eksportproblemene er komplekse. Qatalum produserer mer enn 600 000 tonn aluminiumsprodukter til kunder i Asia, Europa og USA. Størsteparten av Qatalums forsendinger skjer igjennom Jebel Ali havnen i Dubai. Denne havnen ser ut til å være stengt for alle Qatarske skipninger fra tirsdag morgen.

INFRONT: Selskapet Infront, som leverer informasjons- og tradingterminal til finansmarkedet vurderer en IPO. De er nr.2 i det Nordiske markedet etter Bloomberg. ABG og Danske Bank er joint global coordinators og bookrunners.

VALUTA: Amerikanske børser sluttet mandagen med svakt negative tall. USD forsetter å handle mot svake siden, 1.1270 med INDEX på 96,50. Siste tids makro har kommet inn lavere enn forventinger og kan sette spørsmål om FEDs neste renteheving.

I UK har vi valg på torsdag og siste dagers hendelser kan godt gi uventede resultater, GBP styrkes og handler 1.2935 mot USD og 0,8715 mot EUR. Siste dager tragiske hendelser har igjen gitt økt flow inn i safe haven plasseringer, CHF handler sterkere, 1.0855 mot EUR og 8,7550 mot NOK. Gull og YEN i samme båt. Gull handler 1.290 USDo opp 0,6 prosent siden midnatt. Vi har rentemøte i ECB torsdag, konsensus er uendret rente, men økt spenning til om nedtrapping av stimulipakker er på bordet. EURO har hatt en positiv undertone siste iden og rett ordbruk kan forsterke dette. I Østen faller de fleste børsene, Nikkei ned 0,98 prosent og Shanghai ned 0,1 prosent. YEN sterkere med børs og økt behov for safe haven og handler igjen under viktige 110. USDYEN 109,65 med EURYEN 123,63. Metaller handler høyere siden mandag, men utslagene er begrenset til tross for svakere USD. Aluminium på 1.909USDt, mens Platinum handler 962,85USDt opp 0,8 prosent. Krona handler svakere med olje og generell risk off modus som ofte slår negativ ut for små valutaer. Arbeidstall fredag var sterke, men ikke nok til å hjelpe Krona. Vi åpner 9,5060 i EURNOK med USDNOK 8,4330 og GBPNOK 10.9150.

Disclaimer

Innholdet i denne markedskommentar skal ikke oppfattes som et tilbud eller anbefaling om kjøp eller salg av finansielle instrumenter. Global Assets and Trading AS org nr 916 172 532 påtar seg intet ansvar for verken direkte eller indirekte tap som skyldes forståelse av eller bruk av innholdet i denne markedskommentar.


Siste innlegg
Arkiv
Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square

© Copyright 2016 Global Assets AS. All Rights Reserved.