Morgenkommentar


God Morgen

Oljen handler på $47,73 -2,11% siden i går samme tid og -0,87% fra da Oslo Børs stengte. I LNG markedet har man begynt å se litt prishopp. I England spiket LNG prisen i går da man så at to Qatar tankere som skulle til England endre kurs. Det er usikkert hvorfor de endret kurs, men noen tradere sier at det kommer av frykter for at Egypt kommer til å nekte Qatar skip å dra gjennom Suezkanalen, selv om Egypt ikke har lov til dette ihht internasjonale traktater. Markedet venter forsatt ikke at LNG markedet skal bli for mye forstyrret. Vi legger til at oljeprisen er ned 12% siden OPEC meldte om forlenget kutt.

NOD: Selskapet kommer med en mid-quarter oppdatering. De opprettholder H1 guidance for 2017 på omestning, Bluetooth vekst og bruttomargin. Guidingen er en omsetning på mellom $100-107m, bluetooth veksten ser de på mellom 30-40% og bruttomarginen på 46-47%. På omsetningssiden betyr det at Q2 skal gi en omsetning på mellom $52,66-59,66m, markedet venter en omsetning på $58,97m med en range på $54-63m. Selskapet leverte en omsetning på $47,34m i Q1. Forventningene er altspå i øvre del av rangen. Kan være greit å ha i bakhodet frem mot kvartalsfremleggelsen 13. juli.

MHG: Selskapet har signert en senior secured femåring rullerende kredittfasilitet på €1,206mrd med flere banker. Den finansielle covenanten er at selskapet skal opprettholde en Equity ratio på minimum 35%.

OSLO BØRS/OBX: Oslo Børs melder at Frontline og Seadril går ut av OBX indeksen, mens Golden Ocean og Nordic Nanovector går inn. Endringen trer i kraft fra 16. juni.

NAS: Flyselskapet vil fly til Argentina og Brasil fra en rekke Europeisk byer, ikke Oslo. Flyselskapet fortsetter sin globale strategi.

VALUTA: Amerikanske børser fant tilbake til risk on etter Comeys høring. De store børsene la alle på seg og Nasdaq sluttet på all time high. Fokus tilbake til skattepakke og regulative reformer. Renter stiger sammen med USD, Index på 97,30 med EURUSD 1.1195. ECB holdt renter og stimuli intakt men ordbruken tilser at bunnen er nådd. EUR faller noe tilbake uten de helt store bevegelsene. I England tapte de konservative sine majoritet og ett mer usikkert politisk landskap åpnes. GBP faller tilbake, 1.2710 mot USD og 0,8805 mot EUR. I Østen har de store børsene en positiv dag, ledet an av USA og flow tilbake til markedet fra safe haven plasseringer. YEN handler lavere, 110,30 mot USD og 123,45 mot EUR. Sterkere USD slår negativt på metaller Aluminium under 1.900 USDt mens Gull tar av 15 USD på siste dagers noteringer og handler 1.275 USDo. Inflasjonen her hjemme kom inn på konsensus og bidrar ikke til utslag i kronekursen. EURNOK handler 9,5240 med USDNOK 8,5025 og GBPNOK 10,8150. Fokus tilbake til oljeprisen før tirsdagen rapport fra NB sitt regionale nettverk

Disclaimer

Innholdet i denne markedskommentar skal ikke oppfattes som et tilbud eller anbefaling om kjøp eller salg av finansielle instrumenter. Global Assets and Trading AS org nr 916 172 532 påtar seg intet ansvar for verken direkte eller indirekte tap som skyldes forståelse av eller bruk av innholdet i denne markedskommentar.


Siste innlegg