Morgenkommentar


God Morgen

Oljen handler på $48,35 +1,30% siden fredag samme tid og +1,26% fra da Oslo Børs stengte. Oljeprisen har fått litt støtte rundt nivåene vi er på nå etter at teknikerne ser bunner og etter positive signaler fra Saudi og Russland som var på tur i Kazakhstan. Saudi Arabias Energiminiser Khalid al-Falih sa søndag at fallet i oljelagrene kommer til å akselerere de neste tre-fire månedene. Fra et tradingperspektiv ligger nå oljeprisen på et tekninsk støttenivå. Vi mener at denne bunnen holder, men et brudd ned kan fort gi en runde nr to på nedsiden. Vi legger med samme chart som på torsdag. Markedet ligger og slår rundt støtte.

SPOL: Sparebank 1 Østlandet gjennomførte en suksessfull bookbuilding for sine egenkapitalbevis. Prisen ble satt på NOK 78/bevis. Indikativ range var i utgangspunktet på NOK 74,50-82. Egenkapitalbevisene skal noteres på Oslo Børs. Handel i EK-bevisene vil starte i morgen 13. juni.

DNO/GENEL: Genel melder om betaling for Taq Taq feltet. Da har det historisk vist seg at DNO mottar betaling for Tawkefeltet ikke lenge etterpå. DNO fortsatt fredag å kjøpe tilbake aksjer. De kjøpe 1,6m aksjer til kurs NOK 7,6108. Selskapet eier nå 27,75m egne aksjer.

AKASTOR: Selskapet selger KOP Surface Products til The Weir Group PLC . Salget vil medføre en regnskapsmessig gevinst på NOK 700m. Dette tilsvarer NOK 2,58/aksje eller 20% fra fredagens sluttkurs.

VALUTA: Amerikanske børser endte sist uke blandet. Dow og Russel legger på seg mens S&P og Nasdaq med negative tall. Risk er på vei tilbake inn i markedet. USD faller noe tilbake, Index på 97,10 med EURUSD 1.1215. Fokus i USA mot den etterlengtede skattereform og nye regulative lettelser. Rentemøte onsdag blir viktig. GBP svekker seg noe på usikkerheten i etterkant av valget, GBPUSD 1.2765 med EURGBP 0,8785, rentemøte torsdag. CHF holder på styrke, 1.0857 mort EUR, risk on kan svekke CHF om trend fortsetter. Rentemøte i Sveits torsdag. I Østen faller de største børsene, Nikkei , Hang Seng og Shangai tar alle mellom 0,6 og 1,1 prosent. YEN handler på fredagens nivåer, 110,15 med EURJPY at 125,55. Mindre utslag i metaller, Gull handler 1.269USDo mens Aluminium på 1.901USDt. Krona handler på siste tids nivåer, 9,4875 mot EUR og USDNOK på 8,4635. Lite med makro nyheter så fokus på olje og morgendagens rapport fra NB sitt regionale nettverk

Disclaimer

Innholdet i denne markedskommentar skal ikke oppfattes som et tilbud eller anbefaling om kjøp eller salg av finansielle instrumenter. Global Assets and Trading AS org nr 916 172 532 påtar seg intet ansvar for verken direkte eller indirekte tap som skyldes forståelse av eller bruk av innholdet i denne markedskommentar.


Siste innlegg
Arkiv
Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square

© Copyright 2016 Global Assets AS. All Rights Reserved.