Morgenkommentar


God Morgen

Oljen handler på $48,52 +0,35% siden fredag samme tid og -0,92% fra da Oslo Børs stengte. Amerkanske skiferoljeprodusenter, som ikke er de selskapene med mest cash i banken, skalerte ned sin hedging i første kvartal. Dette åpnet opp en større risk til fallende oljepriser og mer sensitive til fremtidige oljeprisestimater. Som vi har sagt før har en del av disse selskapene break even på rundt $60/fat, og med blant annet JP Morgan sitt oljeprisestimat på $45/fat i 2018, er det nok en del prosjekter som velger å holde igjen til de ser en større sikkerhet i oljeprisen fremover. Når produsenter hedger tislvarer det at de shorter, for de ønsker å selge oljepris på et gitt nivå. Å kjøpe put opsjoner, som er vanlig for produsenter, med strike $5-10 over der oljen handler nå blir dyrt, så produsentene venter nok på en bevegelse oppover før de setter sine posisjoner. En analyse fra Reuters viste at de 30 største skiferoljeprodusentene satt på sidelinjen i første kvartal 2017 for å se ann markedet. Totalt så reduserte 18 selskaper sine oljeopsjoner, swaps og andre derivater med totalt 49 millioner fat fra Q4’16 til Q1’17. Ti selskaper økte sine hedger med 91 millioner fat og to selskaper gjorde ingenting. Med andre ord, flere amerikanske skiferoljeprodusenter er nå mer eksponert til spotprisen i oljen og ønsker dermed den nordover igjen.

TECH: Store deler av techsektoren har fått bank de siste par dagene. I går falt blant annet Apple og Netflix med hhv 2,4% og 4,2%. Det har vært få begrunnelser for fallet, men det pekes på at mange av disse aksjene har steget den siste tiden. Apple har steget fra $90/aksje i Q2 16 og handlet på fredag på $155/aksje. I de to handelsdagene vi har hatt denne uken har aksjen falt 6,3%. Markedet peker på at dette fallet er som en «pressure valve». Som sagt har Apple aksjen gått 72% på ett år og investorene er mette så langt og tar en pause i aksjen. Vi så samme trend i tech sectoren i Europa som har i snitt gått 40% på ett år. Ser vi til sammenligning har Stoxx 600 Oil and gas har den indeksen vokst 12% i samme tidsperiode.

GE/BHI: Fusjonen mellom General Electric Oil and Gas og Baker Hughes ble i går godkjent av amerikanske myndigheter. GE vil selge virksomheten GE Water & Process Technologies som en del av prosessen.

VALUTA: USD handler noe sterkere etter en rolig start på uka. EURUSD 1.185 med Index 97,23. Rentemøtet hos Fed i morgen, konsensus er en økning noe som er USD positiv i det korte bildet. Makro og politiske endringer er viktigere i det lengre perspektiv. GBP under press som følge av siste tids politiske usikkerhet, 1.2670 GBPUSD med EURGBP 0,8830. Valget i Frankrike gir tro på politisk stabilitet og smitte effekt til andre Euroland. ZEW indeks i dag kl 11 sier noe om troen økonomien videre. I Østen slutter børsene tirsdagen i positivt terreng. Sydney best i klassen, opp 1,46 prosent. YEN svakere med børs og risk on modus, 110,10 mot USD og 123,15 mot EUR. AUD handler også høyere med børs, 0,7560 mot USD mens NZD omsettes 0,7225. Krona handler mot sterke siden av siste dagers range tiltross for en oljepris under 49 USDb. Regionalt nettverk i dag kl 10, dette blir ett viktig parameter i NB sitt totalbilde for norsk økonomi ( http://www.norges-bank.no/pengepolitikk/Fakta-om-regionalt-nettverk/ ). Vi har sett bedring i norske makro bildet og om dette bekreftes kan det gi positiv krone effekt. EURNOK 9,4780 og USDNOK 8,4700 med GBPNOK 10,7350

Disclaimer

Innholdet i denne markedskommentar skal ikke oppfattes som et tilbud eller anbefaling om kjøp eller salg av finansielle instrumenter. Global Assets and Trading AS org nr 916 172 532 påtar seg intet ansvar for verken direkte eller indirekte tap som skyldes forståelse av eller bruk av innholdet i denne markedskommentar.


Siste innlegg
Arkiv
Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square

© Copyright 2016 Global Assets AS. All Rights Reserved.