Morgenkommentar


God Morgen

Oljen handler på $47 -2,80% siden igår samme tid og -2,71% fra da Oslo Børs stengte. Oljeprisen fikk seg et kraftig fall på nedsiden i går etter at EIA oljelagertallene kom ut. Oljelagrene viste et fall på 1,7m fat mot API som viste vekst på 2,8m fat. Bensinlagrene steg med 2,1m fat mot API som viste vekst på 1,8m fat. Destillatlagrene viste vekst på 328k fat mot API som viste fall på 1,5m fat. Oljeimporten falt med 481m fat. Nordea nedjusterer oljeprisanslaget for 2017 og 2018, hhv fra $57 til $54 og $62 til $59. Saudi Arabias eksport kommer til å falle til under 7m fpd denne sommeren, uttaler kilder fra oljeindustrien som kjenner til Saudi Arabia. Khalid al-Falih uttaler at fra nå i juni kommer eksport, spesielt til USA, til å falle. Eksporten i mai var på under 7m fpd. Reutersdata viser at olje på skip tyder på at Saudi sin eksport var på 6.98m fpd de to første ukene i juni. Markedet er i et negativt sentiment og slik vi tolker det må markedet se ordentlig lagerfall videre for å snu sentimentet i oljemarkedet.

DNO: Oljeselskapet melder i dag om betaling for produksjon i mars på Tawkefeltet. Selskapet viser til en kvittering på totalt $41,26m, en sum som skal deles pro rata mellom DNO og Genel. $34,60m går mot månedlig levering og $6,65m er for utestående beløp.Produksjonen i mars snittet 108 853 fpd, hvorav tilnærmet alt ble eksportert via Tyrkia.

NYE KURSMÅL/OPPGRADERINGER: DNB: Macquire oppgraderer til outperform fra nøytral og hever kursmål fra NOK 145 til NOK 165. ENTRA: Goldman Sachs tar Entra inn på sin «Conviction Buy List». AKSO: JP Morgan hever kursmål til NOK 35 fra NOK 31. SUBC: JP Morgan hever kursmål til NOK 103 fra NOK 82.

VALUTA: Amerikanske børser avsluttet onsdagen blandet etter at Fed som ventet hevet rentene. Yellen ble oppfattet som hawkish , fokus mot regulative nyheter fra administrasjonen. Dow i all time high modus mens Russel 2000 tok av 0,73 prosent. USD Index på årets laveste nivå etter lavere enn ventede retail sales tall, men USD repriset seg til nivået fra åpning etter Feds renteøkning. Vi åpner torsdagen 1.1205 EURUSD med en Index 97,00. GBP sideveis i forkant av dagens rentemøte, GBPUSD 1.2735 med EURGBP på 0,8800. CHF noe svakere før rentemøte i SNB, EURCHF 1.0890. I Østen faller de største børsene, Nikkei ned 0,26 prosent mens HangSeng tar av 0,8 prosent. YEN handler noe sterke, 109,70 mot USD og 122,95 mot EUR. AUD handler opp med gode makro tall, 0,7615 mot USD mens Kiwi tar av etter skuffende BNP tall, 0,7225 mot USD. Krona handlet mot sterke siden i går før oljen prisen falt til under 47USDb på kvelden og vi så 9,40 nivået. Vi handler tilbake på 9,4550 torsdag morgen med USDNOK 8,4370. Fokus mot olje og økt fokus mot rentemøtet neste uke og spekulasjon på justering av rentebanen.

Disclaimer

Innholdet i denne markedskommentar skal ikke oppfattes som et tilbud eller anbefaling om kjøp eller salg av finansielle instrumenter. Global Assets and Trading AS org nr 916 172 532 påtar seg intet ansvar for verken direkte eller indirekte tap som skyldes forståelse av eller bruk av innholdet i denne markedskommentar.


Siste innlegg