Morgenkommentar


God Morgen

Oljen handler på $47 uendret siden igår samme tid og uendret fra da Oslo Børs stengte. For å fortsette storyen om oljelagre, ser en del tradere nå at gamle supertankere brukes til å lagre olje som skal fraktes til Asia. Forwardkurven for oljen er i contango og olje med levering et halvt år frem i tid handler $1,50 over spotprisen. Ti VLCCer, med en alder på mellom 16-20 år, har blitt charteret fra 1-6 mnd. Hver VLCC kan holde på 2 m fat olje. Tradere betaler nå $16-19k per dag for en eldre VLCC for 30-90 dagers oljelagring. I nyheter ut fra Libya omtaler risiko for at 190k fpd ikke når markedet. Glencore har en ekslusiv avtale med NOC i Libya om å eksportere deres olje. Glencore er eid 8,49% (noe som er største eier) av Qatar Holdings. På grunnlag av de seneste politiske disputtene er det risiko for at man får opphold i oljeeksport.

STRONG: IT-selskapet Strongpoint kom med resultatvarsel i dag. De forventer et resultat på linje med første kvartal, der EBITDA endte MNOK 10,7m. Konsernet sier de ikke har fått det sesongmessige løftet de normalt opplever på denne tiden av året. De sier selv at årsaken er for få store prosjekter dette kvartalet.

DNO: Selskapet kjøpte tilbake 1,6m aksjer i går til kurs NOK 7,5503 pr stk. Selskapet eier nå 29,35m egne aksjer.

OPPGRADERINGER: YAR: Deutsche Bank oppgraderer til Hold fra Selg med NOK 320 fra NOK 290. STB: JPMorgan oppgraderer kursmålet fra NOK 34,6 til NOK 47,5.

VALUTA: Amerikanske børser faller noe tilbake torsdag mens renter og USD stiger i verdi. US10Y handler 2,1723 opp og drar med USD. Index på 97,40 med EURUSD 1.1150. På Europascenen er markedet stabilt. Så vel BOE som SNB holde renter uendret i går og følger opp ECB sin vent å se holdning. Rykter fra Hellas om enighet rundt gjeldssituasjonen bør være positivt for markedet. GBPUSD 1.2770 med EURCHF 1.0870 mens EUR Index handler 90,10. Sterkere USD sender metallpriser lavere, Aluminium på 1.875USDt med Platinum 922,50USDt. Gull faller med risk on og roligere geopolitisk klima, 1.256USDO. I Østen en blandet børsdag, Nikkei og Sydney opp mens Shanghai og Seoul mot nedsiden. YEN faller noe tilbake, 111.10 mot USD etter at BOJ holder renter og politikk uendret mens AUD forsetter siste dager positive utvikling, 0,7595 mot USD. Krona handler svakere med Oljeprisen og vi åpner fredagen med EURNOK 9,4700 og USDNOK 8,4910. Fokus mot olje før vi neste uke hvor vi vil se økt interesse for NB sitt rentemøte og penge politisk rapport torsdag.

Disclaimer

Innholdet i denne markedskommentar skal ikke oppfattes som et tilbud eller anbefaling om kjøp eller salg av finansielle instrumenter. Global Assets and Trading AS org nr 916 172 532 påtar seg intet ansvar for verken direkte eller indirekte tap som skyldes forståelse av eller bruk av innholdet i denne markedskommentar.


Siste innlegg
Arkiv
Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square

© Copyright 2016 Global Assets AS. All Rights Reserved.