Morgenkommentar


God Morgen

Oljen handler på $47,25 +0,53% siden fredag samme tid og uendret fra da Oslo Børs stengte. I forrige uke kuttet hedgefond og money managers sine netto longposisjoner første gang på fire uker. Det var ikke kutt i antall longposisjoner, men en økning i antall shortposisjoner. Vi fikk også en økning i Baker Hughes Riggtelling som viste en økning på seks rigger. Vi venter at antall rigger kommer til å falle utover sommeren. Cash Flow breakeven for skiferoljeprodusentene ligger p.t. på $53,5/fat. På et nivå under dette kommer vi til å se færre investeringer fremover. Ser vi på forwardkurven er vi ikke på dette nivået før juni 2021. Så «riktig» oljepris fremover, gitt at situasjonen er relativt lik, gir oss en range på oljeprisen mellom $50-60/fat.

BWLPG: CFO Elaine Ong, har kjøpt 5000 aksjer i selskapet på NOK 27/aksje. Hun eier nå 9985.

INFRONT: Selskapet velger å utsette IPOen. De begrunner det med at stor interesse fra forskjellige deler av selskapet har de bestemt seg for å utsette. De sier også at de har fått stor interesse fra institusjonelle investorer og kommer til å vurdere en IPO på et senere tidspunkt.

VALUTA: De amerikanske børser avsluttet sist uke relativt flatt og holder således på all time high nivåer. USD falt noe tilbake uten de helt store nyheter. USD Index åpner uka 96,90 med EURUSD 1.1195. I Frankrike vinner Macrons og hans parti og er klare for en reformere fransk politikk. Hans seire er uansett en beroligende pille for Europa. EURCHF handler 1.0910 og flow er på vei ut av safe haven. I UK sliter May med populariteten, mulighetene for nyvalg stiger, Brexit forhandlinger starter i dag. GBPUSD 1.2770 med EURGBP 0,8765. I Østen åpner uka med en positiv børsdag, YEN handler sideveis 110,95 mot USD og noe svakere mot EUR, 124,20. Metaller handler opp med noe svakere USD mens Gull handler ned med det geo-politiske klimaet. 1.254USDoz. Krona handler midt i siste tids range, 9,4580 mot EUR og USDNOK 8.4490. Rente møte torsdag blir ukas store happening her hjemme. I det korte bildet er det olje som styrer.

Disclaimer

Innholdet i denne markedskommentar skal ikke oppfattes som et tilbud eller anbefaling om kjøp eller salg av finansielle instrumenter. Global Assets and Trading AS org nr 916 172 532 påtar seg intet ansvar for verken direkte eller indirekte tap som skyldes forståelse av eller bruk av innholdet i denne markedskommentar.


Siste innlegg
Arkiv
Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square

© Copyright 2016 Global Assets AS. All Rights Reserved.