Morgenkommentar


God Morgen

Oljen handler på $46,90 -0,74% siden igår samme tid og -1,50% fra da Oslo Børs stengte. Mengden flytende oljelagere, olje lagret på tankskip globalt, har nådd sitt høyeste nivå i 2017. Ifølge dataleverandøren Kpler har nå flytende lagre nådd 111,9m fat, drevet av høyere volum fa Nordsjøen, Singapore og Iran. Oljetradere som Trafigura og Vitol leide nylig eldre VLCCer for inntil åtte måneder. Kpler uttaler at deler av denne lagerbyggen kommer samtidig som porduksjonen øker i Libya og Vest-Afrika.

STL: SocGen kutter kursmålet i Statoil fra NOK 172 til NOK 157, fra KJØP til HOLD.

HNB: Styret i Hafslund anbefaler aksjonærene i Hafslund til å ikke godta budet på NOK 96,75/aksje. SB1M har gjort en analyse og vurdering av budet basert på DCF modell og Forvantet transaksjonsverdi i dag. De kommer frem til en kurs per aksje på mellom NOK 139-168. På bakgrunn av dette anbefaler ikke styret at aksjonærene skal godta budet. Oslo Kommune og Fortum eier til sammen aksjer som tilsvarer 91,29% av stemme. Dette betyr at uansett hva aksjonærene gjør (om de godtar eller ikke) vil de bli tvangsinnløst ihht VPHL § 6-22. Det vil bli sendt ut et tilbudsbrev og de som godtar vil få kontant oppgjør, og de som ikke godtar vil bli tvangsinnløst på en sum som forventes å være like tilbudsprisen.

DNO: Selskapet fortsetter å kjøpe egne aksjer. De kjøpte i går 1,6m aksjer til kurs NOK 7,5503/aksje. De eier nå 29,35m egne aksjer.

VALUTA: Feds Dubley snakket renter opp i går og ga boost til USD som styrket seg utover kvelden. USD Index på 97,20 med EURUSD 1.1155. De amerikanske børsene steg også, DOW som S&P500 endte på All time high og synliggjør en sterk positivitet tro på fremtiden. UK i første Brexit møte, GBP handler uendret på 1.2750 med GBPNOK 10,8050. Arbeidsledighetstall fra Sverige i dag (KL 09.30) Konsensus 6,6 prosent, avvik setter temperaturen for økonomien. Metaller stiger tiltross for sterkere USD og Aluminium igjen over 1900 USDt. Gull handler sideveis, 1.246fx USDoz. I Østen har vi en blandet børsdag, Nikkei opp mens Shanghai og HangSeng svakt lavere. YEN handler noe svakere. 111,60 mot USD og 124,50 mot EUR. AUD stiger med råvarer, 0,7610. Kiwi også positive dager, 0,7256 mot USD opp 0,33 prosent siden midnatt. Krona holder seg midt i siste tids range, appetitten for vår valuta synes fraværende. EURNOK handler 9,4600 med USDNOK 8,4790 og SEKNOK 0,9705.

Disclaimer

Innholdet i denne markedskommentar skal ikke oppfattes som et tilbud eller anbefaling om kjøp eller salg av finansielle instrumenter. Global Assets and Trading AS org nr 916 172 532 påtar seg intet ansvar for verken direkte eller indirekte tap som skyldes forståelse av eller bruk av innholdet i denne markedskommentar.


Siste innlegg
Arkiv
Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square

© Copyright 2016 Global Assets AS. All Rights Reserved.