Morgenkommentar


God Morgen

Oljen handler på $46,02 uendret siden igår samme tid og +1,54% fra da Oslo Børs stengte. Oljeprisen litt opp fjerde dag på rad. Vi er nå opp 3,25% fra bunnen. Ser vi på tidligere shortposisjoner og sykler der man har hatt store fall i oljeprisen de siste to årene begynner vi å nærme oss en nivå der vi fort kan få shortinndekning. Ser vi dette i sammenheng med at netto longposisjoner begynner å krympe drastisk, kan man fortelle samme storyen. I går snakket vi om hvordan det er ifht til at riggtellingen fortsatt vokser og at beslutningene rundt disse riggene er tatt for en del uker tilbake. Nå har det gått 20 uker siden oljen var på topp, og vi så en riggvekst 19 uker etter at oljen bunnet ut i januar 2016. Det er ofte vanskeligere å snu positiv til negativ, så det kommer nok fortsatt til å ta noen uker til (i våre øyne) før vi virkelig ser riggfall.

VALUTA: Den positive undertonen fortsetter i USA og børsene handler mot oppsiden. USD Index på 97,06 og EURUSD vaker rundt 1.12 nivået. Yellen taler i aften og retorikken blir som alltid spennende. Tysk IFO indeks viser sterk positiv undertone, noe som smitter over på Europa. Europeiske børser positive mandag, DAX opp 0,29 prosent mens CAC i Paris opp 0,56 prosent. CHF svekker seg noe, 1.0885 mot EUR, GBP handler 1.2730 mot USD og 0,8795 mor EUR. I Østen en noe mer blandet børs dag men utslagene er små. Nikkei svakt positiv mens Shanghai tilsvarende negativ. Geopolitisk ro og børser svekker YEN som handler 111,80 mot USD og 125,15 mot EUR. Små utslag i metall priser, Aluminium på 1.861 USDt, mens Gull holder seg rundt 1.245USDoz. Den negative undertonen rundt korna holder seg og vi ser EURNOK 9,49 som er på oppsiden av siste tids range. USDNOK 8,4770 og GBPNOK 10.7950. Fokus mot olje i korte bildet mens mer robuste makrotall må til for å tilfredsstille det lenger bildet

TWI eller indeksen som måler NOK mot Norges handles partnere gir godt inntrykk av NOK svekkelse

TWI 2017

(høy indeks, lav kroneverdi)

Disclaimer

Innholdet i denne markedskommentar skal ikke oppfattes som et tilbud eller anbefaling om kjøp eller salg av finansielle instrumenter. Global Assets and Trading AS org nr 916 172 532 påtar seg intet ansvar for verken direkte eller indirekte tap som skyldes forståelse av eller bruk av innholdet i denne markedskommentar.


Siste innlegg
Arkiv
Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square

© Copyright 2016 Global Assets AS. All Rights Reserved.