Morgenkommentar


God Morgen

Oljen handler på $47,73 +0,42% siden igår samme tid og -0,23% fra da Oslo Børs stengte. Oljen holder seg sterk og ser ut til å ha sin sterkeste uke siden midten av mai. Terminkontraktene har økt med ca 5% denne uken. Det er flere som peker på at skiferoljeselskaper i USA, med svake balanser viser svekkelse i aksjekursen, noe som reflekterer det vi har sagt om at $53/fat er snittet på cash flow breakeven for en del av disse selskapene. Man begynner da å innse at lave oljepriser blir tungt. Ser man på selskaper som f.eks Devon Energy og Anadarko Petroleum, så har de en gjeld sammenlignet med egenkapital på hhv 171,3% og 125,5%, mot EOG resources som har på 50%. De to førstnevnte har den siste måneden falt med hhv 11% og 12,16% mot EOG som kun har falt 1,3% i verdi. Vi mener at denne usikkerheten vil vise seg i den operasjonelle delen av selskapet og føre til færre investeringer fremover som vil vise seg i et riggfall utover sommeren.

MODELLPORTEFØLJE: Vi tok inn AKER BP i porteføljen i går. Vi mener at oljeprisen kommer til å ha en positiv utvikling utover sommer og høst og velger derfor å øke eksponeringen vår mot oljesektoren igjen. Vi gikk ut av Statoil i starten av mai for å ha en mindre eksponering mot en fallende oljepris. Vi ser AKERBP som en mer interessant posisjon volatiliteten er høyere. Vi mener også at den beste eksponeringen mot en økende oljepris er AKER BP p.t.

AFGRUPPEN: LAB Entreprenør AS, en del av AF Gruppen, er valgt som totalentreprenør for et nytt TINE meieri på 18k m2 på Flesland i Bergen. Entreprisen har en estimert verdi på NOK 300m og arbeidene starter august 2017. LAB kan fra 2016 tallene vise til et driftsresultat på 9,3% av omsetning. Det tilsvarer da for dette prosjektet NOK 27,82m. Dette tilsvarer for AG Gruppen NOK 0,31/aksje (97,18m utestående aksjer) eller 0,20%. Ser vi på brutto kontraktsverdi tilsvarer dette NOK 3/aksje eller 2% fra gårsdagens close.

VALUTA: Amerikanske børser sørover med Tech og helse. Intradag ser vi store utslag. Dow ned 0,78 prosent mens Nasdaq tok av 1,44 prosent. Renter i USA stiger, 2y yield på 1,378 og 30y yield på 2,837. Sommer marked kan synes tynt og utslagene deretter. USD presses på alle kanter og vi ser laveste nivå på 14 måneder.. USD Index 95,30 med EURUSD 1.1435. Europeiske børsbildet også negativt i går, DAX ned 1,83 prosent mens CAC Paris tok av 1,88 prosent. Appetitten for EUR forsetter, markedet synes tro på nedskaleringer av stimuli pakker og gradvis høyere renter. GBP i samme gate, GBPUSD over 1.3000 mens EURGBP mer stabil i underkant av 0,88. I Østen ser vi samme bilde, Nikkei ned 0,9 mens Sydney tar av 1,55 prosent. Shanghai uendret. Fallende vekst i Japan , YEN handler 112,00 mot USD med EURYEN 128,0. Kina leverer positive PMI tall og forhandler med Mexico om frihandelsavtale. USDYuan handler 6,77. Metaller stiger med fallende USD og positive Kina tall, Aluminium på 1.914USDt. AUD og Kiwi fortsetter sin positiv reise. Kina, råvarer og makro i fokus, 0,7695 og 0,7325 mot USD. Krona hadde en noe mindre volatil dag torsdag, stigende olje demmet opp for generelle EUR kjøp. I dag slipper NB sine valuta salgs tall for juli. Konesnus som juni , 850m NOK om dagen. Detaljhandels tall kom inn bedre enn ventet KL 0800, nok ett positivt makro tall. EURNOK 9,5750 med USDNOK 8,38. Fokus igjen mot olje.

Disclaimer

Innholdet i denne markedskommentar skal ikke oppfattes som et tilbud eller anbefaling om kjøp eller salg av finansielle instrumenter. Global Assets and Trading AS org nr 916 172 532 påtar seg intet ansvar for verken direkte eller indirekte tap som skyldes forståelse av eller bruk av innholdet i denne markedskommentar.


Siste innlegg
Arkiv
Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square

© Copyright 2016 Global Assets AS. All Rights Reserved.