Morgenkommentar


God Morgen

Oljen handler på $46,92 uendret siden fredag samme tid og uendret fra da Oslo Børs stengte. 24. juli skal en del OPEC og non-OPEC ministre møtes i St. Petersburg. Det har vært snakket litt om i forkant om Libya og Nigeria skal bli en del av kuttavtalen. De er nå invitert til møtet i St. Petersburg. Flere og flere OPEC relaterte aktører har begynt å snakke om at det er mulighet for å kutte mer enn nå. Uansett, OPEC merker at det trengs noe ekstra for å snu det negative sentimentet vi er i nå. Vi legger til at både BNP Paribas og Barclays har kuttet sine oljeprisutsikter.

BANK: Moody’s endrer utsiktene for en del banker fra stabil til negativ. Dette grunnes i at den nye resolusjonen fra EU som omhandler muligheten for at staten kan gå inn og redde bankene ved en krise. Dette gjør at gjelden blir definert som litt mer risky enn tidligere. Moody’s mener at en oppgradering av gjelden til bankene kun kan komme om de minsker sin eksponering mot oiljesektoren og næringseiendom, diversifiserer sin tilgang til kapitalmarkedene og øker likviditeten og til slutt øker sin earnings uten å øke risken. https://www.moodys.com/research/Moodys-changes-rating-outlook-to-negative-for-five-Norwegian-banks--PR_369249?WT.mc_id=AM%7eUmV1dGVyc05ld3MyX1NCX0NWX1JhdGluZ19OZXdzX0FsbA%3d%3d%7e20170710_PR_369249

VALUTA: USD handler noe sterkere men utslagene er svært begrensende. Vi har EURUSD 1.1385 med USD Index 95,95. Amerikanske renter stiger, 2åringen på 1,395 mens 30åringen handler 2,938 og bidrar positivt til styrke for USD. I Eurosonen ser vi siste tids utvikling opprettholdes, EUR stiger og handler 0,8845 mot GBP, 130,25 mot YEN og 1.1015 mot CHF. Franske og Tyske renter stiger og gir styrke til Euro bevegelsen. Risk on modus gir oss svakere YEN, CHF og Gull. Gull handler 1.210 USDo. I Østen har vi en positiv børsdag, Nikkei opp 0,53 prosent mens Shanghai er opp 0,33 prosent. Yen handler 114,40 mot USD . AUD handler 0,7610 backet høyrere råvarepriser. Krona i range 9,48-9,53 mot EUR og fokus igjen mot olje. I går så vi nok en store utenlandsk aktør anbefale kjøp av NOK, anbefalingene har så langt ikke materialisert seg i markedet. EURNOK handler 9,5085 med USDNOK 8,3470

Innholdet i denne markedskommentar skal ikke oppfattes som et tilbud eller anbefaling om kjøp eller salg av finansielle instrumenter. Global Assets and Trading AS org nr 916 172 532 påtar seg intet ansvar for verken direkte eller indirekte tap som skyldes forståelse av eller bruk av innholdet i denne markedskommentar.


Siste innlegg
Arkiv
Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square

© Copyright 2016 Global Assets AS. All Rights Reserved.