Morgenkommentar


God Morgen

Oljen handler på $50,87 +0,49% siden igår samme tid og uendret fra da Oslo Børs stengte. EIA oljelagertall viste bedre tall overall enn hva API viste tirsdag. Råoljelagrene falt med 7,2m fat mot API på 10,2m fat. Bensinlagrene falt med 1m fat mot API som viste vekst på 1,9m fat. Destillatene falt med 1,9m fat mot API som viste fall på 111k fat. En god rapport som bør øke positivitet i oljemarkedet.

STL: Oljeselskapet leverte tall i dag tidlig. Omsetning kom på $14,86mrd mot ventet $12,97mrd. Justert EBIT kom på $3,023mrd mot ventet $2,97mrd. Justert bunnlinje endte på $1,289mrd mot ventet $1,207mrd. Beaten på justert EBIT var drevet av sterk internasjonal virksomhet der de fikk justert EBIT på $876m mot ventet $713m. De andre segmentene, E&P Norge og Markedsføring, prosessering og fornybar energi, leverte dårligere enn ventet. Med en oljepris på rundt $50/fat har selskapet generert en fri kontantstrøm på $4mrd og redusert sin netto gjeldsgrad med 8,1pp. De venter en organisk vekst på 5% i år mot 4-5% tidligere. Positivt å se at Statoil leverer og de kan indikere en positiv rapporteringssesong for oil majors. Exxon og Chevron rapporterer i morgen. Shell og Total leverte tall i dag som også slo analytikernes forventninger. Med en positiv undertone for oljeprisen og gode resultater, kan tiden videre bli spennende for aksjene til oil majors.

PGS: Seismikkselskapet leverte tall i dag. Omsetning kom på $240,5m mot ventet $207m. EBITDA kom på $112,5m mot ventet $79,6m. EBIT viser et tap på $-17,4m mot ventet $-37,8m. Bunnlinja endte på $-32,2m mot ventet $-48,5m. Kontantbeholdningen er på $53,3m og netto rentebærende gjeld er på $1126,2m. Totale eiendeler er på $2860,1m. Bedre tall enn ventet, men selskapet sliter fortsatt med store ned/avskrivinger. Selskapet leverte en operasjonell kontantstrøm på $49,4m, brukte $64,6m i investeringer, her mye fokus på Multiklientbibliotek og utstyr. Innenfor financing leverte de en positiv kontantstrøm på $29,7m, drevet av bruk av en kredittfasilitet. Rentekostnaden var på $17,6m i kvartalet. PGS er positive, som alltid, om fremtiden og venter en forbedret kontantstrøm hos sine kunder vil gjøre seismikkmarkedet enda mer attraktivt. De ser multiklientinvesteringer på $250m, med nesten alt pre fundet. De som skuffer litt på være flåteutnyttelsen frem i tid. I Q1 rapporterte PGS en utnyttelsesgrad på 35% i Q4’17 og 15% for Q1’18. I denne kvartalsrapporten er de tallene på hhv 40% og 15%. Så basically ingen endring. Samtidig så ser vi en ordrebok som har falt fra rundt $350m til $250m. Så her må nok litt mer data rundt fremtidig business vises i tall før markedet sender denne aksjen opp mot NOK 30 igjen. Positive headlines som kommer til å gi aksjen et løft i dag, men kan fort komme inn en skepsis om hvor positiv fremtiden faktisk er.

VALUTA: Dollaren svak etter FED. De sier at de relativt snart kommer til å minske sine balanser og at de generelt er positive til økonomien. Det som skapte litt negativitet og dro dollaren ned, er nok det at tallene viste at den underliggende inflasjonen falt fra 1,8% til 1,4%. Så mange tolker FED som litt mer dovish enn tidligere.

USDNOK 7,88. EURNOK 9,2525. EURUSD 1,1735. DXY 93,419. GBPNOK 10,35. SEKNOK 0,9667

Disclaimer

Innholdet i denne markedskommentar skal ikke oppfattes som et tilbud eller anbefaling om kjøp eller salg av finansielle instrumenter. Global Assets and Trading AS org nr 916 172 532 påtar seg intet ansvar for verken direkte eller indirekte tap som skyldes forståelse av eller bruk av innholdet i denne markedskommentar.


Siste innlegg
Arkiv
Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square

© Copyright 2016 Global Assets AS. All Rights Reserved.