Morgenkommentar


God Morgen

Oljen handler på $52,74 uendret siden i går samme tid og +0,67% fra da Oslo Børs stengte. Kontraktsskifte på oljen i går. I tillegg til at Anadarko har levert tall, får vi i kveld tall fra flere andre skiferoljeprodusenter; EOG, Devon, Pioneer, Range og Newfield. Vi venter her et lavere capex budsjett i likhet med slik Anadarko og andre selskaper har meldt om på amerikansk sokkel. OPEC rapport viser at deres output har økt med 90k fpd til 33m fpd, dette inkluderer Equatorial Guinea som ikke var i OPEC da kuttavtalen ble satt i stand. Compliance ligger nå på 84% revidert opp fra 77%, men fortsatt under nivåene vi var tidligere i år på over 90%. Justerer man for Equatorial Guinea og Indonesia, ligger produksjonen på 32,85m fpd, 0,35m fpd over produksjonsmålet. Tallene i denne undersøkelsen er basert på forskjellig tredjepartsdata. En reuterspoll på estimert oljepris gir oss en Q3’17 estimat på brenten på $51,24 og Q4 på 53,65. BP leverte tall i dag og justert nettoresultat kom på $684m mot ventet $518m. De opprettholder CAPEX. Enda en «oil major» som leverer over forventningene. Genel, som deler Tawkefeltet med DNO og KRG leverer tall i kveld, så det kan gi en god guidance på hvordan DNO leverer fredag 24. august.

VALUTA: Dollaren fortsetter ferden sørover og index handler nå på 92,914, EURUSD 1,1817, USDNOK 7,8785. Euroen kommer såvidt ned fra toppen på 1,1846, i dag og utover uken kommer det flere makrodata ut fra USA, så en liten pause i long EURUSD traden er nok ikke usannsynlig. YTD har EURUSD gått 14,57%. (se chart). AUD har styrker seg litt da vi har sett en positiv børsdag i Australia og en styrkelse i Dalian jernmalm på 4%. AUD var også sterkere mot JPY (0,3%) og mot EUR (0,5%).AUDUSD 0,8007, EURAUD 1,4753, AUDJPY 88,26.

Og for alle de som fortsatt skal ut å reise, dollaren mot kroner er nå på 7,8800, det laveste den har vært på 2 år.

Vi legger til tilslutt at Apple rapporterer tall i kveld.

Disclaimer

Innholdet i denne markedskommentar skal ikke oppfattes som et tilbud eller anbefaling om kjøp eller salg av finansielle instrumenter. Global Assets and Trading AS org nr 916 172 532 påtar seg intet ansvar for verken direkte eller indirekte tap som skyldes forståelse av eller bruk av innholdet i denne markedskommentar.