Morgenkommentar


God Morgen

Oljen handler på $52,29 +0,93% siden i går samme tid og +0,93% fra da Oslo Børs stengte. Baker Hughes riggtelling kom fredag. Den viste et fall på fire rigger, minus en oljerigg og minus tre gassrigger. Antall oljerigger er nå på 765. Vi fortsetter trenden med å se at boreaktiviteten i USA faller og at lagrene blir mindre. Ser vi mer globalt ser vi at lagrene også blir mindre, selv om vi fortsatt er over 5-års snittet. Ser vi også på ukentlig endring og fire ukers glidende snitt ser vi at i juli var snittendringen +2,5 i uken, mot +17 i jan/tidlig februar. Ser vi også på nye tillatelser til drilling har det gitt 180 nye tillatelser, ned 5% fra uken før. CFTC rapporten for finansielle investorer. Netto long posisjoner økte med 62,2m fat til 533,5m fat, den sjette uke på rad med vekst i netto long. Brutto short posisjoner falt med 9,7m fat til 170,8m fat, femte uke på rad med fall i brutto short. Siden Jan’10 har det vært en sterk korrelasjon mellom Brutto short og oljeprisen. Vi legger til at OPEC og non-OPEC skal møtes i dag og i morgen for å diskutere compliance og det tekniske rundt det.

PRS: Selskapet oppdaterte markedet med en flåteutnyttelsen sin. Utnyttelsesgraden for Q2 var på 38,5%. Regency ble solgt til scrapping pris på $1,25m. Safe Notos, er i juli ute til preventivt vedlikehold og kommer tilbake i business med Petrobas i august. Dette kommer nok til å trekke lit ned på estimatene da dette var uventet. Fortsatt svakt marked for selskapet. Vi venter en lett svak dag for aksjen.

XXL: De siste to ukene har ledende ansatt i XXL kjøpt aksjer i eget selskap. 26 juli kjøpte marketing director Jarle Bråte 66 800 aksjer til NOK 75,50 og økte sin posisjon til 126 800 aksjer. Han har også 63 467 opsjoner. På fredag kjøpt COO Anders Fjeld 11 000 aksjer og økte sin posisjon til 1 365 079 aksjer. Han har også 133 853 opsjoner. Første halvår har vært svakt for XXL med en dårlig vinter og vår. Her er det nok mange som tar på seg yrker som meteorolog og satser på en god vinter.

VALUTA: Bedre enn ventet arbeidstall fra USA (nonfarm payrolls på 209k og juni opprevidert til 231k fra 222k) ga en liten opptur for dollaren som har ligget i negativt trend lenge. Index over 93 igjen. Snittlønningene økte med 0,3% mot ventet 0,2% i juni. Litt tilbaketrekking i natt for dollaren etter fredagens styrke. USDNOK 7,9356 EURUSD 1,1787 EURNOK 9,3540 GBPNOK 10,3510 SEKNOK 0,9754 og GBPUSD 1,3050.

Disclaimer

Innholdet i denne markedskommentar skal ikke oppfattes som et tilbud eller anbefaling om kjøp eller salg av finansielle instrumenter. Global Assets and Trading AS org nr 916 172 532 påtar seg intet ansvar for verken direkte eller indirekte tap som skyldes forståelse av eller bruk av innholdet i denne markedskommentar.


Siste innlegg
Arkiv
Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square

© Copyright 2016 Global Assets AS. All Rights Reserved.