Morgenkommentar


God Morgen

Oljen handler på $51,88 relativt -0,67% siden i går samme tid og -0,66% fra da Oslo Børs stengte. Markedet har snudd sitt fokus fra USA til OPEC. Vi ser nå at fokuset er på OPEC compliance, og ikke at lagrene i USA faller, riggtellingen flater ut og nye boretillatelser er på det laveste på flere mnd. I går fikk vi også en nedjustering fra EIA på amerikansk produksjonsvekst for 2018. Ikke store nedrevideringen, men man begynner å se effekten. API oljelagertall viste fall på 7,8m fat mot ventet fall på 2,7m fat. Bensinlagrene steg med 1,5m fat mot ventet 1,5m fat fall. Destillatene falt med 157k fat mot ventet 131k fat fall. Amerikansk oljeimport falt med 30k fpd til 7,6m fpd. Flere skiferoljeprodusenter leverte tall i går. Continental Resources kutter CAPEX med $100m. De uttaler at de er Cash Flow nøytrale med en oljepris på mellom $45-51/fat. Et viktig datapunkt å ta med seg.

Internasjonale markeder: SP500 stengte ned etter mer uro og Trumps uttalelser rundt Nord Korea. Nå har vi fått skikkelig sabelrasling mellom Kim Jong-un og Trump. Nord Korea truer å angripe Guam (som er amerikanske territoriet og har en amerikansk flybase). Gårsdagens vinnere på SP500 var Michael Kors, et klesmerke som har slitt, da de i går slo forventningene. Retailsektoren i USA har slitt etter Amazon sitt inntog, men nå har sjefene begynt å rette seg etter den nye hverdagen. Det samme gjelder Ralph Lauren som også leverte bra tall. Det dette også forteller oss er at den amerikanske økonomien går greit. Michael Kors var endte opp 21,542% og Ralph Lauren opp 12,282%. Retailsektoren hadde 5/10 beste aksjene på SP500 i går. I Sør Korea falt Kospi 200 indeksen med 1,18% og var den nest svakeste bare slått at Vietnambørsen.

DNO: Selskapet melder om, igjen, mottatt betaling fra KRG. De har mottatt $39,59m som skal deles pro rata mellom aktørene på Tawkefeltet.

LAKS: Lakseprisene fortsetter nedover. Større volum enn i fjor skaper press på prisene. I fjor hadde man algeproblemer i Chile som gjorde tilbudet av laks mye mindre. Denne situasjonen er ikke der i år. Vi er i periode nå, der prisene ofte er under press, før man får en bedre periode før jul.

VALUTA: Yen, Asias safehaven, kommer nordover etter spente tilstander mellom USA og N-Korea. USDJPY handler på 110,03. Sør-Koreanske won svekket seg mot dollaren ca 1% i natt. Det svakeste den har vært på 4 uker. Vi ser også at risksentimentet falt litt ved at markedet kjøpte amerikansk 10-åring. Yielden der var ned 3bp.

Disclaimer

Innholdet i denne markedskommentar skal ikke oppfattes som et tilbud eller anbefaling om kjøp eller salg av finansielle instrumenter. Global Assets and Trading AS org nr 916 172 532 påtar seg intet ansvar for verken direkte eller indirekte tap som skyldes forståelse av eller bruk av innholdet i denne markedskommentar.


Siste innlegg
Arkiv
Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square

© Copyright 2016 Global Assets AS. All Rights Reserved.