Morgenkommentar


God Morgen

Oljen handler på $52,89 relativt +1,94% siden i går samme tid og +0,80% fra da Oslo Børs stengte. Vi fortsetter litt fra i går og ser på amerikanske skiferoljeprodusenter. Nå har de største produsentene levert og går man igjennom regnskapet deres ser vi nå at $50/fat på WTIoljen er breakeven for dem. Femten av de største rapporterte totalt netto tap på $470m i Q2 da WTIen hadde et snitt på $48/fat. Noen selskaper mener de er breakeven på under $50 og noen mener til og med under $40. Det som er usikkert her, er om dette da er for hele lifssykelen eller kun i den mest effektive perioden av opphentingen. Harold Hamm, CEO i Continental Resources, sa at det trengs en WTI pris på i hvert fall $50/fat for at det skal være drivverdig. Så med denne uttalelsen og dataen som viste et lite tap på $48, markedet har funnet ut at der vi er nå (WTI handler i skrivende stund på $49,61/fat) er et bunnivå for å opprettholde produksjon i USA. Noe under der vil gjøre at det blir færre rigger og mindre produksjon. For å dra noen tråder tilbake til juni, så snakket vi om hvordan man ser effekten av oljeprisen og Baker Hughes riggtelling. Vi var veldig klare på at i sommer nå ville vi begynne å se effekten operasjonelt. På grafen under kan dere se at historien gjentar seg gang på gang. Drar man på seg de litt lengre brillene og justerer riggtellingen med 19 uker, er korrelasjonen veldig høy. I går fikk vi amerikanske oljelagertall. EIA viste et lagerfall på 6,451m fat mot API som viste fall på 7,8m fat. Bensinlagrene steg med 3,42m fat mot API som viste stigning på 1,5m fat. Destillatene falt med 1,73m fat mot API som viste fall på 157k fat. Så alt i alt, litt relativt in line, kanskje litt svakere enn hva API viste. Det som blir interessant nå er at vi ser raffineriutnyttelsen er på 12-års høy. Vi går nå ut av sommeren og inn i høsten. Da avslutter driving season og med mye bensin på vei inn til raffineriene nordøst i USA.

AKSJER: Lite selskapsnyheter ut fra Norge denne uken. Neste uke kommer en ny runde og med kvartalstall og 23, 24, 25 august blir det veldig mye tall å forholde seg til.

VALUTA: EURCHF kommer litt tilbake etter at francen styrket seg på større uro i mellom N-Korea og USA. I går steg francen over 1% mot Euro, den største intradagsbevegelsen siden SNB fjerne cappet på Francen i januar 2015. Så safe have kommer litt tilbake etter kraftig bevegelser. USDJPY er nær 110 nivået etter å ha vært nede på 8 ukers lav. Inflasjonetallene for Norge viser at kjerinflasjonen MM er opp 0,3% samme som ventet og ÅoÅ 1,2% samme som ventet.

USDNOK 7,9470 EURNOK 9,3300 EURUSD 1,1739 GBPNOK 10,3150 USDJPY 109,96 GBPUSD 1,2980 SEKNOK 0,9720

Disclaimer

Innholdet i denne markedskommentar skal ikke oppfattes som et tilbud eller anbefaling om kjøp eller salg av finansielle instrumenter. Global Assets and Trading AS org nr 916 172 532 påtar seg intet ansvar for verken direkte eller indirekte tap som skyldes forståelse av eller bruk av innholdet i denne markedskommentar.


Siste innlegg
Arkiv
Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square

© Copyright 2016 Global Assets AS. All Rights Reserved.