Morgenkommentar


God Morgen

Oljen handler på $52,14/fat -0,79% siden igår samme tid og +0,58% siden Oslo Børs stengte. Bensinprisene i USA har vist seg å reagere mest prismessig på orkanen Harvey. Vi så i forkant av orkanen at prisene steg, og vi ser en økning på en uke på 7,5% mot oljeprisen som er ned 0,88% i samme periode. Mye av denne prisforskjellen kommer av at raffinerier stenger ned og minsker etterspørselen etter oljen, og deretter minsker tilbudet av bensin. Omkring 13% av USA sin raffinerikapasitet er stengt ned. Tilbake i OPEC land diskuterer Russland og Saudi om å forlenge kuttavtalen med inntil tre måneder til juni 2018. Dette melder WSJ.

AVANCE: Selskapet leverte kvartalstall i dag. Omsetning kom på $29,89m mot ventet $34,7m. TCE earnings kom på $15,8m mot ventet $16,1m. EBITDA på $4,51m mot ventet $4,7m. EBIT på -$5,53m mot ventet -$5,86m. Bunnlinja endte på -$11,12m mot ventet -$10,4. Overall var headlines hakket under det analytikerne vente med en EPS på 6,25% lavere enn ventet. Raten de oppnådde i snitt var på $12445/dag mot ventet $13025/dag. Flåteutnyttelsen var på 89%, opp fra 84% i Q1. Selskapet hadde en positive kontantstrøm på $146k. Trenden er svak positiv for året, og bedre kostnadskontroll enn for ett år siden. Mye av skuffelsen så gjorde at aksjen falt fra NOK 30+ og ned til der vi er nå, er nok tatt ut ved resultatet i forrige kvartal. Vi venter ingen store kursutslag relativ til vanlig volatilitet i aksjen i dag. Skal man legge til et positivt syn vil det nok være at en større del av flåten var i drift til en høyere pris enn i forrige kvartal, men tallene kom fortsatt inn litt svakere enn hva markedet har ventet.

VALUTA: USD faller tilbake til en 16 måneders lav, frykt for økonomiske følger i etterkant av stormen Harvey tynger. Markedet forsetter å etterlyse Trumps administrasjonens reformer innen så vel skatt som infrastruktur. USD Index nede 92,11 og EURUSD handler rett i underkant av 1.2000. Dagens nivå er viktig, se chart, og brudd over 1,20 åpner for langt svakere USD.

Nord Korea med ny rakett oppskytning som sendte YEN og Gull høyere. Økt spenning i regionen er neppe gode nyheter for hverken Kina eller Japan. USDYEN 108,85 med USDCHN på 6,61. Gull handler 1.322 USDo opp over 20 USD siden gårsdagen, safehaven er fokus. AUD og Kiwi faller noe tilbake mot USD 0,7930 og 0,7230 og frykt for lavere handel ved en eskalering av Nord Korea situasjonen tynger.

Krona litt blandet, faller tilbake mot EUR men holder seg stabil mot USD. EURNOK handler 9,3050 med USDNOK 7,7650, SEKNOK 0,9755 mens GBPNOK igjen over 10 og handler 10.0550

Oljeprisen og global usikkerhet er ofte negative momenter for vår egen valuta

EURUSD i 2017

Disclaimer

Innholdet i denne markedskommentar skal ikke oppfattes som et tilbud eller anbefaling om kjøp eller salg av finansielle instrumenter. Global Assets and Trading AS org nr 916 172 532 påtar seg intet ansvar for verken direkte eller indirekte tap som skyldes forståelse av eller bruk av innholdet i denne markedskommentar.


Siste innlegg
Arkiv
Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square

© Copyright 2016 Global Assets AS. All Rights Reserved.