Morgenkommentar


God Morgen

Oljen handler på $50,68/fat -2,37% siden igår samme tid og -1,55% siden Oslo Børs stengte. EIA oljelagertall kom i går ettermiddag. Nienda uke på rad nå er oljelagrene ned. EIA viste et fall på 3,3m fat mot API som viste en fall på 5,8m fat. Bensinlagrene falt med 1,2m fat mot API som viste vekst på 476k fat. Destillatene viste uendret mot API som viste fall på 989k fat. Så gode tall, men mange raffinerier offline, gjør at etterspørselen etter olje blir lavere. Bensinprisen fortsetter oppover etter at det ble meldt at Colonial Pipeline, som kan frakte 3m fat bensin, stenger ned sine hovedrørledninger to den nordøstlige delen av USA grunnen problemer ved pumpestasjoner og mangel på tilbud på bensin fra raffinerier. Det meldes også at i hvert fall to raffinerier på østkysten allerede er tomme for bensin. Bensinfuturene steg 5,8% i asiatisk trading og er nå opp mer enn 23% siden stengning 23. august, som var rett før stormen kom inn over Texas. Som vi ser i chartet under har oljeprisen lagget og korrelasjonen mellom US Bensin og WTI har på det laveste siden 2012. Vi legger også til at forholdet mellom bensin og olje ikke har vært på det samme nivået så lenge vi har data på i Reuters Eikon terminalen.

Amerikanske makro tall sendte USD videre mot oppsiden i går. BNP vekst og sterke arbeidstall dro begge i rettening sterkere USD. EURUSD handler 1.1875 med USD Index 92,95. EUR stabil i de fleste kryss foruten USD, EURGBP 0,9190 med EURYEN 131,25. Inflasjonstall fra EU i dag blir viktige, kommer Kl 1100. Liten nytt rundt UK og Brexit, GBP handler 1.2925 mot USD. Et mer gemyttlig klima geo-politisk sender YEN, CHF og Gull lavere, Gull på 1.314USDo med EURCHF 1.1415 og USDYEN 110,50. Siste året har dog viste at klima fort kan endres og sende safe haven høyere. Gode vekst tall fra Kina tilsier økt aktivitet og positivitet, USDCHN på 6,6050. Krona sideveis, litt svakere mot USD men dette skyldes USD benet og ikke NOK. Det meldes om økt appetitt for vår valuta men så langt har dette ikke materialisert i noe krone rally. Vi ser positivt på NOK hvor makro bildet veier tyngst. Valget om 14 dager kan gi utslag men i det store bildet er kongeriket i bra driv. EURNOK 9,2780 med USDNOK 7,8140 og GBPNOK 10.09

EURNOK…. Viktig nivåer rundt og i underkant av 9,20. Brudd her åpner 9,06 test

Disclaimer

Innholdet i denne markedskommentar skal ikke oppfattes som et tilbud eller anbefaling om kjøp eller salg av finansielle instrumenter. Global Assets and Trading AS org nr 916 172 532 påtar seg intet ansvar for verken direkte eller indirekte tap som skyldes forståelse av eller bruk av innholdet i denne markedskommentar.


Siste innlegg
Arkiv
Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square

© Copyright 2016 Global Assets AS. All Rights Reserved.