Morgenkommentar


God Morgen

Oljen handler på $52,64/fat +3,87% siden igår samme tid og +1,58% siden Oslo Børs stengte. Orkanen Harvey har forundret mange som følger oljemarkedet. Da vi så Katrina og Gustav steg oljeprisen, mens nå ved Harvey har vi ikke sett noen betydelig endring i oljeprisen. Tradere har fokusert mer på tapet av raffinerier og deretter tap av etterspørsel. Petromatrix uttaler at bensinprisene handler nå på et nivå som tidligere har tilsvart en oljepris på $84/fat. Goldman Sachs har uttalt at Harvey har fjernet etterspørsel tilsvarende 700k fpd neste måned og har net bearish påvirkning på markedet.

LAKS: Vi tok inn Grieg Seafood og Marine Harvest i modellporteføljen i går. Historisk har Q4 vært en positiv måned for lakseprisen og Oslo Seafood Indeks. Vi valgte å ta inn Grieg Seafood da selskapet som har høyere operasjonell giring og er et mer spennende selskap. Vi valgte da også å ta inn Marine Harvest som følger mer indeks og er et større selskap med bedre likviditet i aksjene. Se graf under på historisk avkastning på laks, lakseindeksen, GSF og MHG tilbake til 2010. MHG har utbytte på NOK 3,2/aksje i dag.

AKERBP: Barclays hever kursmålet på aksjen til NOK 175 fra NOK 140, fra underweight til equal weight. Snittkursmålet på aksjen er på NOK 165. Aksjen stengte i går på NOK 142.

SUBSEA: OneSubsea/Subsea 7, Aker Solutions/Saipem og TechnipFMC kjemper om en subsea kontrakt til en verdi av inntil $1,6mrd ved Statoils Snorre utvidelsesprosjekt. Budene skal leveres inn neste måned og kontrakten dekker arbeid knyttet til 22 brønner. Kontrakten ventes tildelt mot slutten av 2017. Vi har Subsea 7 i vår portefølje.

VALUTA: Amerikansk inflasjon kom inn lavere en Feds target og satt igjen forventinger om en videre renteoppgang litt på vent. USD svekker seg etter en sterk start på torsdagen. Vi åpner dagen med EURUSD på 1.1905 og en Index på 92,65 Arbeidstall i dag KL 14,30 gir nye svar. EU inflasjonen økte noe i august, opp 0,2 prosent, og bidrar til den positive undertonen som har vært gjeldende siste tiden i Eurosonen. EUR Index 94,90. UK er så langt ikke veldig fornøyd med utvikling i Brexit forhandlinger og dette bidrar til fortsatt press mot Pundet. GBPUSD 1.2925 med EURGBP 0,9210. I Østen har de største børsene lagt på seg noe i natt uten store nyheter, YEN handler 110,10 mot USD mens AUD og Kiwi noe lavere. 0,7935 og 0,7155 mot USD. NB banks valuta salg i september kom inn lavere enn ventet, 650 mil NOK pr dag mot ventet 850 mil NOKpr dag. Krona svekket seg noe i etterkant for så å styrke seg med oljeprisen og en sterk børs. EURNOK handler 9,2420 med USDNOK 7,77 og GBPNOK 10,04. Vi opprettholder troen på en sterk NOK i tiden som kommer basert på makro, børs og renter.

Disclaimer

Innholdet i denne markedskommentar skal ikke oppfattes som et tilbud eller anbefaling om kjøp eller salg av finansielle instrumenter. Global Assets and Trading AS org nr 916 172 532 påtar seg intet ansvar for verken direkte eller indirekte tap som skyldes forståelse av eller bruk av innholdet i denne markedskommentar.


Siste innlegg
Arkiv
Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square

© Copyright 2016 Global Assets AS. All Rights Reserved.