Morgenkommentar


God Morgen

Oljen handler på $52,21/fat +0,81% siden igår samme tid og +1,12% siden Oslo Børs stengte. Amerikanske oljerigger var uendret i uken før orkanen Harvey. Vi regner med at tallene som kommer nå til fredagen ikke viser noe særlig vekst. Vi får i morgen og onsdag API og EIA oljelagertall som viser lagerutviklingen i forrige uke. Vi venter at oljelagrene er uendret evt lagervekst, mens bensin- og destillatlagrene viser fall. Ser vi på CFTC tallene viser det at brutto short posisjoner for finansielle investorer økte i forrige uke med 57,2m fat til 223,4m fat, så en kraftig økning der. Netto long posisjoner er ned 70,8m til 428,3m fat.

AKSJEMARKEDET: De fleste indekser i verden peker nedover. Japan mest rammet med en nedgang på 1,2% og resten av børsene ned mellom 0,5% til 1%. Vi venter en negativ børsdag på Oslo Børs i dag. USA stengt.

JOHAN SVERDRUP: Statoil annonserer at CAPEX for 1. fase på Sverdrupfeltet er senket med NOK 5mrd. Til NOK 92mrd. Grunnet skatteregimet på NCS ifht til utviklingskostnader er effekten for selskapene mindre. For Lundin er besparelsen på SEK 0,9/aksje og AkerBP på NOK 0,4/aksje. Deutsche Bank hever kursmålet på Statoil til NOK 150 fra NOK 120 fra Sell til Hold.

VALUTA: Geo-politikk i førersete og vi ser flow inn i safe haven. Gull stiger og handler på 1.340USDo. Fokus mot Nord Korea og USA og om retorikk blir noe mer. Amerikanske arbeidstall fredag på svake siden, USD svekket seg i etterkant av tallene for så å reversere noe. EURUSD åpner uka på 1.1885 med USD Index på 92,62. I USA er dert stengt i dag for Labour Day. Det er lite nytt for UK og Brexit forhandlingene, neppe er bra for Pundet, 1,2960 mot USD og 0,9180 mot EUR. CHF mot sterke siden, 1.1400 mot EUR og her er det samme story som med Gull. I Østen faller børsene, Kina er motpolen og stiger noe, YEN styrkes, 109,55 mot USD og 130,35 mot EUR. Krona sideveis, positive arbeidstall fredag inn i rekken av gode makrotall. Det er ventet negativ børs start i Europa og her hjemme noe som neppe slår positivt for NOK. EURNOK åpner 9,2650 med USDNOK 7,7870 og GBPNOK 10,085.

Gull mot USD siste året

Disclaimer

Innholdet i denne markedskommentar skal ikke oppfattes som et tilbud eller anbefaling om kjøp eller salg av finansielle instrumenter. Global Assets and Trading AS org nr 916 172 532 påtar seg intet ansvar for verken direkte eller indirekte tap som skyldes forståelse av eller bruk av innholdet i denne markedskommentar.


Siste innlegg
Arkiv
Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square

© Copyright 2016 Global Assets AS. All Rights Reserved.