Morgenkommentar


God Morgen

Oljen handler på $53,22/fat +1,80% siden igår samme tid og -0,26% siden Oslo Børs stengte. Vi får API tallene i dag. Grunnet at USA var stengt mandag blir rapportene forsinket med en dag. Vi legger til at spreaden på WTI og Brent er på $4,14. I forrige uke var vi helt nede på $5,92 da Harvey herjet på det meste. Snittet den siste perioden har ligget mellom $2-3.

NAS: Flyselskapet har vært i hardt vær de siste dagene med munnhuggeri fra Ryanair. I dag leverte de trafikktall for august. Passasjertrafikken økte med 26% mot ventet 25,4%, kapasiteten økte med 24%. Her vokser trafikken mer enn tilbudet av nye seter. Yielden var på 0,44, ned 6% å-o-å. Det var ventet fall på 4,7% å-o-å. Markedet kommer nok til å se litt skuffende på disse tallene da yielden var lavere enn ventet. Positivt med kraftig passasjervekst, men igjen, litt under det markedet venter.

TOMRA: ABG hever kursmålet på Tomra fra NOK 110 til NOK 135 fra Hold til Buy. De peker på at den siste tiden har myndighetene i New South Wales i Australia bekreftet at de skal har et pantesystem inn årsslutt. Også i Skottland har det blitt bekreftet at de også skal innføre et pantesystem. Får man da med seg hele UK kan man fort regne seg frem til NOK 25/aksje. Vi legger til at aksjen har gått 30% i år.

SUBC: Selskapet har signert en intensjonsavtale for et nytt skip. Kosten ligger rundt $300m med en tidlig 2020 levering. De ser muligheter i markedet de ønsker å være klare for og ser derfor det som en nødvendighet å investere i nye og moderne skip.

VALUTA: Amerikanske markeder falt tilbake tirsdag på økende bekymring over Nord Korea og følgende av en eskalerende ordbruk og derav lavere handel og økende råvarepriser. Amerikanske børser tok av rundt en prosent, men handler fortsatt på historisk høye nivåer. Vi ser USD svakere i mange kryss, EURUSD på 1,1925 med USD Index på 92,25. GBPUSD over 1,30 og vi åpner onsdagen 1,3040 med EURGBP 0,9145. Safe haven er i vinden, Gull på 1.343USDo med YEN på 108,75 mot USD og EURCHF 1.1385. I Østen ser vi også børsene lavere men utslagene noe lavere enn i USA. AUDUSD 0,7988 med NZDUSD på 0,7230 styrt av noe lavere metall priser. Krona mot sterke siden underbygd av sterk makro, børs og god forventings indikatorer. EURNOK 9,2565 med USDNOK 7,7670 og SEKNOK 0,9755.

Handelsvektet (TWI I44) kroneindeks som viser at kronen har styrket seg den siste tiden (fallende indeks, stigende krone).

Disclaimer

Innholdet i denne markedskommentar skal ikke oppfattes som et tilbud eller anbefaling om kjøp eller salg av finansielle instrumenter. Global Assets and Trading AS org nr 916 172 532 påtar seg intet ansvar for verken direkte eller indirekte tap som skyldes forståelse av eller bruk av innholdet i denne markedskommentar.


Siste innlegg
Arkiv
Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square

© Copyright 2016 Global Assets AS. All Rights Reserved.