Morgenkommentar


God Morgen

Oljen handler på $54,74/fat +1,54% siden igår samme tid og +0,92% siden Oslo Børs stengte. Oljen holder seg sterk og handler mot teknisk motstand rundt $54,70. Amerikansk produksjon falt med 8% i forrige uke. Dette var ventet og mange nyheter i forrige uke rundt dette. Vi hadde oljelagertall fra EIA som viste større lagervekst for oljen enn det markedet ventet.

DNO: DNO har kommet til enighet med ExxonMobil om å bli en del av Baeshiqa lisensen i Kurdistan. DNO kommer til å bli operatør med 40% betalende eierandel og 32% netto eierandel. KRG har rett på 20% av feltet. DNO har da tilegnet seg halvparten av ExxonMobil sin eierandel. Exxon har gjort dyptgående geologiske og geofysiske studier og har bygget en drilling pad før de ble avbrutt av sikkerhetsmessige årsaker. Ingen meldinger om estimert volum eller lignende. Uansett positivt tolker vi det.

VALUTA: Draghi og ECB holdet renter og stimuli pakker uendret på sitt rentemøte i går, men signaliserte atved neste møte i oktober vil veien videre kunngjøres. Børsene i positivt terreng mens EUR hadde en volatil dag fra svekkelse rett etter møtet til å styrke seg utover kvelden. Økte forventninger til høyere rente og nedtrapping ved neste møte ble fokus. EURUSD åpner fredagen 1.2075 med EURGBP 0,9195 og EURCHF 1.1410. Amerikanske markeder sideveis uten store utslag mens USD falt noe tilbake med renter vær og geopolitisk usikkerhet. USD Index 91,10. I Østen faller børsene noe , Nikkei ned 0,6 prosent mens Shanghai tar 0,2 prosent. YEN styrkes på safe haven status, 107,75 mot USD og 130,00 mot EUR. Gull forsetter å press mot oppsiden, 1.360USDo som er høyeste nivå sett siden september 2016. Riksbanken holdt som ventet renter og stimuli pakker uendret, noe svakere SEK men marginale utslag. EURSEK 9,5420 med SEKNOK 0,9755. Krona sideveis , sterkere mot USD men faller noe tilbake mot EUR. Det er som nevnt i går, starten på neste uke blir viktig for krona. Inflasjon, regionalt nettverk og valg kan alle gi utslag. EURNOK handler 9,3025 med USDNOK 7,7050 og GBPNOK 10,1240

Disclaimer

Innholdet i denne markedskommentar skal ikke oppfattes som et tilbud eller anbefaling om kjøp eller salg av finansielle instrumenter. Global Assets and Trading AS org nr 916 172 532 påtar seg intet ansvar for verken direkte eller indirekte tap som skyldes forståelse av eller bruk av innholdet i denne markedskommentar.


Siste innlegg
Arkiv
Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square

© Copyright 2016 Global Assets AS. All Rights Reserved.