Morgenkommentar


God Morgen

Oljen handler på $54,04/fat -1,26% siden fredag samme tid og -0,28% siden Oslo Børs stengte. Baker Hughes riggtelling viser et fall på 3 rigger i forrige uke. Det har nå vært riggfall i de siste tre av fire ukene. Reuters melder at Saudi Arabias Energiminister Khalid al-Falih har diskutert med Venezuela og Kazakhstan om å forlenge produksjonskuttet lengre enn mars 2018.

SUBC: HSBC tar Subsea opp til dekning og starter anbefalingen med KJØP og kursmål NOK 145/aksje. Subsea har mottatt en del gode oppgraderinger etter kvartalstallene. De leverte vekst ved Q2 og slo de øverste estimatene til analytikerne. Aksjen har lidd under negativt sentiment for investeringer i oljebransjen da en del oljeprodusenter har kuttet sine CAPEX budsjett. Aksjen har vært under press, men vi mener fortsatt aksjen har oppsidepotensiale.

SAS: To SAS piloter er tatt ut i streik. Vi nevnte i vår morgenkommentar 28.08 at pilotforeningen truet med streik. Mekleren uttaler at streiken kan utvides 13. september om ingen avtale finner sted. Omkring 600 piloter blir påvirket av disse forhandlingene.

VALUTA: Stormen Irma har preget nyhetsbildet, USD handler noe sterkere enn fredag og åpner uka 1,2010 mot EUR med Index 91,50. Børsene i USA endte fredagen blandet. Nasdaq tok av 0,69 prosent, mens Dow endte opp 0,06 prosent. Fokus mot inflasjonstall senere i uken. I Østen stiger børsene, Nikkei opp 1,45 prosent mens Shanghai opp 0,25 prosent på Nord Korea ikke foretok nye oppskytinger under feiringen av etableringen av staten . YEN noe svakere, 108,40 mot USD. Safe haven som Gull faller også tilbake, 1.340USDo. Økte råvarepriser gir AUD et løft og handler sterkere, 0,8045 mot USD er brudd på viktige 0,8000. I Norge kom inflasjonstallene inn lavere enn ventet på morgenkvisten, KPI 1,3 mot ventet 1,7 og kjerneinflasjon 0,9 mot ventet 1,4. Valget i dag vil neppe gi signifikante endringer for Norge men enn viss nervøsitet er alltid å spore over valg. I morgen kommer rapport fra Regionalt nettverk som sammen med dagens inflasjon blir viktig for NB i sine vurderinger på rente møte 21 September. EURNOK 9,3450 med USDNOK 7,7775 og SEKNOK 0,9780

Disclaimer

Innholdet i denne markedskommentar skal ikke oppfattes som et tilbud eller anbefaling om kjøp eller salg av finansielle instrumenter. Global Assets and Trading AS org nr 916 172 532 påtar seg intet ansvar for verken direkte eller indirekte tap som skyldes forståelse av eller bruk av innholdet i denne markedskommentar.