Morgenkommentar


God Morgen

Oljen handler på $53,73/fat -0,57% siden igår samme tid og +0,96% siden Oslo Børs stengte. I oljemarkedet ser vi en kraftig spread mellom amerikansk lettolje og nordsjøolje. Dette er drevet av at vi har sett store etterspørselendringer i USA med orkanene. Spreaden ligger nå på $5,21/fat. De siste to årene har vi ikke hatt en spread på mer enn $3,69/fat. Spreaden har vært nede på $5,96/fat.

AKERBP: Oljeselskapet får et par nedgraderinger i dag. Citigroup kutter til Nøytral fra Kjøp og Macquaire kutter til Nøytral fra Outperform. Vi har sett en oljepris den siste tiden som har holdt seg i en tight range over $50, noe som har vist seg å holde oljeprodusenter stabile i aksjemarkedet.

NSG: Norske Skog planlegger å annonsere et nytt forslag til rekapitalisering. Selskapet har den siste tiden fått inn Christen Sveaas som en stor aksjonær og styreleder. Det ligger nok en deal på bordet er få, men store aksjonærer og obligasjonseiere har nok en plan i bakhånd som kan redde aksjonærene. Hva utkastet blir er vanskelig å si, men en spennende tid i vente har selskapet i hvert fall.

VALUTA: Amerikanske børser handlet alle høyere mandag på lavere geopolitisk risk og at det kan se ut som at orkanen Irmas ødeleggelser blir langt mindre enn først antatt. Børsene stag i overkant av én prosent. USD styrket seg av samme grunn, 1.1950 mot EUR og Usd Index på 91,95. Vi ser samme bilde i Asia, Nikkei opp 1,15 prosent og følges av de andre store børsene. YEN faller noe tilbake, 109,40 mot USD og 130,80 mot EUR. Gull som safe haven handler 1,328USDo, langt lavere enn før helgen og dette til tross for at siste sanksjon fra FN mot Nord Korea ble mindre hard enn ventet, flow tilbake til markedet. De andre metallprisene faller med sterkere USD. Regjeringen Solberg kom ut som vinner av valget her hjemme, det gjenstår dog å se hvor styringsdyktig den nye regjeringen blir. Et mindre flertall med et KrF som er mindre tydelige i sin støtte. Rapport til NB fra regionalt nettverk i dag blir viktig. Inflasjonstallene i går tilsier at dagen rentenivå blir uendret på rentemøtet neste uke. EURNOK 9.3750 med USDNOK7.8450 og SEKNOK 0,9785.

Disclaimer

Innholdet i denne markedskommentar skal ikke oppfattes som et tilbud eller anbefaling om kjøp eller salg av finansielle instrumenter. Global Assets and Trading AS org nr 916 172 532 påtar seg intet ansvar for verken direkte eller indirekte tap som skyldes forståelse av eller bruk av innholdet i denne markedskommentar.


Siste innlegg
Arkiv
Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square

© Copyright 2016 Global Assets AS. All Rights Reserved.