Morgenkommentar


God Morgen

Oljen handler på $53,73/fat +0,8% siden igår samme tid og uendret siden Oslo Børs stengte. Amerikanske oljelagertall viste kraftig fall i går på bakgrunn av orkanene Harvey og Irma. Råoljelagrene steg 6,2m fat mot ventet vekst på 3,2m fat. Bensinlagrene falt med 7,9m fat mot ventet fall på 2,1m fat. Destillatlagrene falt med 1,8m fat mot ventet 1,5m fat fall. I dag kl 1630 får vi de offisielle tallene fra EIA. OPEC var ute med en rapport i går der de peker på at neste år kommer til å ha høyere etterspørsel og lavere tilbud. De estimerer at verden trenger 32,83m fpd av OPEC olje, opp 410k fpd fra tidligere estimat. Totalt ser de en etterspørselsvekst på 1,35m fpd neste år, opp 70k fpd fra tidligere. De venter at tilbudet øker med 1m fpd, 100k fpd mindre enn ved tidligere estimat. OPEC uttaler at hvis de opprettholder produksjonen sin på augustnivå vil markedet oppleve et tilbudsunderskudd neste år. EIA kommer med en rapport der de kutter sine estimater for USA produksjon for 2017 og 2018. De venter en økt vekst mellom 17 og 18, men grunnet kutt i 17 estimatene blir den totale estimerte veksten for 2018 lavere enn tidligere estimert. De venter en produksjon på 9,85m fpd i 2018 mot tidligere 9,91m fpd.

AKERBP: AkerBP sier de skal drille 6-8 exploration brønner neste år. Fire av de skal være i Barentahavet, derav en av dem på den maritime grensen til Russland.

INFRONT: Infront melder igjen at de planlegger å liste på Oslo Børs. De meldte om dette i juni også, men da valgte de å ikke gjøre dette for å se på andre strategiske alternativer. Dette ble det tydeligvis ikke noe av og nå ønsker de å jobbe mot en børsnotering igjen

PGS: Selskapet oppdaterer markedet på Pareto olje og offshorekonferanse. De kommer ikke med noe ny info angående flåteutnyttelsesgraden eller backlogen.

SDRL: Seadrill lanserer et restuktureringsforslag i dag. I headlinene står det at nåværende aksjonærer får ca 2% eierandel i den restrukturerte selskapet. Vi regner på forslaget utover dagen og kommer med en oppdatering.

NAS: EasyJet melder at de lanserer et samarbeid med WestJet og Norwegian om langdistanse til Nord- og Sør-Amerika, samt Singapore fra Gatwick. Dette kan være en veldig spennende avtale for Norwegian. Lite info å melde om, men vi antar at Norwegian vil kommentere utover dagen.

VALUTA: Amerikanske børser med nok en positiv dag, Dow opp 0,28 prosent mens S&P 500 la på seg 0,34 prosent. Positiv undertone, makro og lettere geopolitisk klima trekker alle i samme retning, Det åpnes videre for at Trump vil besøke Kina på sin Asia tur i november USD noe svakere, 1.1980 mot EUR med Index 91,80. GBP høyere med inflasjon som stiger til høyeste nivå på fem år. GBPUSD 1.3310 med EURGBP på viktige 0,9000. I Østen stiger de største børsene, Nikkei opp 0,44 prosent mens Shanghai og Sydney er opp i underkant av 0,1 prosent. YEN svakere på makro og geopolitikk, 110,05 mot USD og 131,90 mot EUR. AUD holder på siste tids oppgang, 0,8030 mot USD. Kivi stiger også, 0,7290 mot USD. Regionalt nettverks rapport til NB var mindre positiv enn ventet og sammen med inflasjonstallene mandag kan det synes klart at NB vil holde renter og politikk uendret på møtet 21 september. Dette slå negativ ut for NOK i det korte bildet. EURNOK på 9,4050 med USDNOK 7,8500 og SEKNOK på 0,9855.