Morgenkommentar


God Morgen

Oljen handler på $54,93/fat +2,23% siden igår samme tid og +0,70% siden Oslo Børs stengte. EIA kom med de offisielle oljelagertallene i går. Råoljelagrene viste vekst på 5,9m fat mot API som viste vekst på 6,2m fat. Bensinlagrene steg falt med 8,4m fat mot API som viste fall på 7,9m fat. Destillatlagrene viste fall på 3,2m fat mot API som viste fall på 1,8m fat. Produksjonen økte i forrige uke med 0,6m fpd etter at Harvey hadde passert. Raffineriutnyttelsen fortsatte å falle etter at Harvey hadde skapt problemer. Vi venter fortsatt at spreaden mellom Brent og WTI skal minske.

SASNOK: SAS har inngått en treårig avtale med de norske pilotforeningene. Avtalen er på linje med de avtalene som akkurat ble signert av de svenske og danske pilotforeningene. Avtalen gir pilotene en 6% lønnsøkning over tre år. Avtalen sikrer også at faste stillinger er hovedregelen og at man i all hovedsak skal få avvikle ferien innenfor skoleferien.

DNO: Selskapet melder om betaling fra KRG. De mottar $34,75m som skal deles pro-rata. Betalingen er for levering av olje i juni. Markedet har blitt vant til disse betalingene så venter ingen stor kursbevegelse på bakgrunn av dette. Vi legger til at Barclays hever kursmål fra NOK 9,20 til NOK 11, men kutter til Underweight fra Equal Weight.

NAS: Bjørn Kjos har via sitt investeringsselskap HBK Holding AS, som han eier sammen med Bjørn Halvor Kise, har kjøpt 803k aksjer i NAS til NOK 240, Etter transaksjonen eier de 9 598 873 aksjer eller 26,8% av NAS.

VALUTA: USD styrket seg onsdag, flere faktorer spiller inn, Kryptovaluta ble solgt kraftig ned på flere uttalelser om at dagens setting ikke kan supporteres og flow in i motpart som i all vesentlighet er USD. Videre ble frykten for ett kutt i renter i kjølevannet av Harvey og Irma tonet ned av FED, de viste til at effekter av slike hendelser er som regel kortvarige. EURUSD handler 1.1875 med USD Index 92,50 og BTC(Bitcoin)USD 3.805. Inflasjonstall senere i dag fra USA. Det var videre nok en positiv børs hvor alle de store børsene steg. I Eurosonen handlet også aksjer høyere, EuroStoxx 50 opp 0,42 prosent. Gode makro siste tiden underbygger høyere børs, renter og EUR. GBP faller noen tilbake i forkant av dagens møte i BOE, konsensus er uendret rente og politikk. GBPUSD 1,3205 med EURGBP 0,8990 og GBPNOK 10,4200. Krona noe sterkere med stigende oljepris mens utslagene er små, EURNOK 9,3700 med USDNOK 7,8950. SEKNOK handler 0,9815. Fokus på olje og børs og analyser av NB sine valg på oppkommende rentemøte

BITCOIN/USD

Disclaimer

Innholdet i denne markedskommentar skal ikke oppfattes som et tilbud eller anbefaling om kjøp eller salg av finansielle instrumenter. Global Assets and Trading AS org nr 916 172 532 påtar seg intet ansvar for verken direkte eller indirekte tap som skyldes forståelse av eller bruk av innholdet i denne markedskommentar.


Siste innlegg
Arkiv
Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square

© Copyright 2016 Global Assets AS. All Rights Reserved.