Morgenkommentar


God Morgen

Oljen handler på $55,68/fat +0,92% siden fredag samme tid og uendret siden Oslo Børs stengte. Oljen holder seg sterk fortsatt etter at raffinerier kommer tilbake og Baker Hughes riggtelling viser fortsatt nedgang i antall rigger. Rapporten viser at det ble kuttet 7 rigger, det meste siden januar, slik at det nå er 749 oljerigger i USA. Vi må huske at orkanene som har herjet i USA, vil lage kortsiktig støy på dataene og det er vanskelig å modellere fremover basert på de tallene vi har sett de siste par ukene.

MARKEDET: Trump har begynt å samarbeide mer med Demokratene, til Republikanernes fortvilelse. De går tilbake på sin forkastelse av Parisavtalen og DACA. Vi tolker dette som positivt og kan åpne mulighetene for at flere avtaler kan gli igjennom (ref Skatteavtale og Helseavtale). Helsereformen gikk ikke igjennom fordi de ultrakonservative nektet å la avtalen gå igjennom da den blant annet i første omgang ikke tillot forsikringsselskaper å nekte folk forsikring hvis de hadde en «pre existing condition». Deretter åpnet de for de og de mer liberale Republikanerne stemte da imot. Får Trump med seg noen Demokrater og klarer å utforme en avtale kan det fort bli fart i sakene i Washington. Igjen, vi tolker Trumps samarbeid med Demokratene som positivt for markedet.

TEL: Deutsche Bank hever kursmålet på Telenor fra NOK 129 til NOK 139, til Hold fra Selg.

VALUTA: GBP forsetter å stige med høyere renter og troen på at BOE vil justere rentene mot oppsiden innen ikke alt for lenge. GBPUSD 1.3590 med EURGBP på 0,8790 og GBPNOK 10,6500. FTSE børsen i London falt med 1,1 prosent fredag noe som matcher bevegelsen i valuta og renter. Amerikanske børser endte sist uke på all time high nivåer og synliggjør tro på fremtiden. S&P500 på 2.500,23 med DOW 22.268,34. USD handler sideveis mot EUR, 1.1945 med INDEX på 91,65. I EU sonen får vi inflasjonstall i dag KL 11, viktig i forholdet til ECBs poltikk fremover. Geopolitisk ro over helgen, CHF og Gull handler uten store utslag, Metaller generelt på sist tid nivåer, Aluminium 2.095USDt med Platinum på 971,45USDt. I Østen faller YEN på signaler om nyvalg, sittende regjering ønsker sterkere backing i politikken ovenfor. Nord Korea. USDYEN 111,25 med EURYEN 132,90. Børsene i Østen stiger, HANGSENG best i klassen med oppgang på 1.15 prosent. AUDUSD handler 0,825 med Kivi 0,7315. Krona handler sideveis , EURNOK 9,3700 med USDNOK 7,8450 og CHFNOK 8,1675. Stigende oljepris har så langt ikke materialisert seg i sterke krone så fokus mot torsdagens rentemøte i Norges Bank.

Disclaimer

Innholdet i denne markedskommentar skal ikke oppfattes som et tilbud eller anbefaling om kjøp eller salg av finansielle instrumenter. Global Assets and Trading AS org nr 916 172 532 påtar seg intet ansvar for verken direkte eller indirekte tap som skyldes forståelse av eller bruk av innholdet i denne markedskommentar.


Siste innlegg
Arkiv
Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square

© Copyright 2016 Global Assets AS. All Rights Reserved.