Morgenkommentar


God Morgen

Oljen handler på $55,45/fat -0,41% siden igår samme tid og +0,82% siden Oslo Børs stengte. Iraks oljeminister er ute å uttaler at noen oljeprodusenter ønsker en forlengelse av kuttavtalen til utgangen av 2018. Han sier også at det er prematurt å bli enige om en slik avtale på nåværende tidspunkt. Han uttaler at nåværende produksjon for Irak er på 4,32m fpd noe som er bedre enn deres target på 4,351. Ifølge en Reutersundersøkelse var Irak sin produksjon i august på 4,46m fpd. Så fortsatt usikkerhet i tallene. I dag får vi API tallene som indikerer hvordan lagerutviklingen var i forrige uke. Vi legger til at orkanen Maria er på vei oppover Karibien og skaper litt usikkerhet videre.

RENO: Søppelselskapet RenoNorden sendte ut en børsmelding i går det de sier de er konkurs. De har ikke klart å oppnå avtale med kreditorene om en avtale som alle parter er enige i. Utlånerne, DNB og Danske Bank, vil ikke gi selskapet mer lån og begjærer dermed selskapet konkurs. Utlånerne har uttalt at de kommer til å tilby finansiering til datterselskapene i Danmark, Sverige og Finland på selvstendig basis. RenoNorden er konkurs.

NAS: Selskapet uttaler at en feederavtaler med Ryanair er uaktuelt. Selskapet bekrefter at de nå ikke lenger diskuterer dette med Ryanair. NAS begrunner dette i den nye avtale med EasyJet, mens Ryanair på sin side peker på Norwegian sin økonomiske situasjon som årsaken. NAS stengte i går på NOK 227,5. Ned fra NOK 239,3 etter at Kjos og kompani hadde kjøpt seg ytterligere opp i selskapet. Vi mener at oppgangen til NOK 239,3 er ubegrunnet og ser at aksjen kommer ned mot NOK 215-217.

VALUTA: Gull faller på lavere geopolitisk uro på den koreanske halvøy og handler 1.310USDo ned fra nivåer over 1.360USDo mot slutten av august. ( se chart under). Geopolitisk ro er ofte positivt for vekst og handel som gjenspeiles høyere børser. De amerikanske børser opp mandag, all time high nivåer på de store børsene. USD faller noe tilbake, 1.1985 mot EUR, Index på 91,70. FEDs to dagers møte starter i dag, veien videre forkynnes i morgen aften kl 20.00 CET. Europeiske børser stiger også og EUR er etterspurt. Euro Stoxx 50 opp 0,37 prosent i går. ZEW Indeks i dag kan gi ny næring til positiviteten i Europa. I Japan stiger Nikkei børsen 1,96 prosent, renter makro og høyre risk appetitt i fokus. Kina i samme båt men med mindre utslag. YEN svekkes, 111,85 mot USD og 134,00 mot EUR. Krona handlet noe sterkere i går men utslagene er moderate. EURNOK 9,3575 med USDNOK 7,8050. Hovedfokus frem mot rentemøtet torsdag.