Morgenkommentar


God Morgen

Oljen handler på $56,49/fat +0,55% siden igår samme tid og +0,68% siden Oslo Børs stengte. Oljen holder seg sterk i forkant av en OPEC ledet møte i dag. Møte kl 9 i dag. Det har vært blandede uttalelser fra OPEC delegater om kuttet skal forlenges eller ikke. En teknisk komité fra OPEC og non-OPEC mener at compliance er på 116% opp fra 94%. Vi minner om hva som skjedde da OPEC «kun» forlenget kuttet ved forrige møte i slutten av mai.

Vi tar med at Societe General mener er enige med oss om at differansen mellom WTI og Brent skal minske de neste ukene.

DNB: Banken meldte i går om at de skal starte tilbakekjøp av opptil 8,1m aksjer eller 0,5% av de utestående. 5,4m aksjer skal kjøpes tilbake i det åpne markedet og resten skal kjøpes av den norske stat slik at Nærings- og fiskeridepartementet opprettholder sin 34% eierandel. Aksje endte opp 4,51% i går.

NHY: Berenberg øker kursmålet til NOK 59 fra 55. Aluminiumsprisen har vært positiv den siste tiden. Kina har uttalt at de skal kutte en del kapasitet i vinteren grunnen miljøvennlige tiltak. Aluminiumsprisen er ned 1,57% i natt og kan skape en lite pause i dag.

VALUTA: Norges Bank holdt som ventet renter uendret, løftet rentebanen noe litt ut på tidsaksen. Makrotall i kongeriket har vært positive over en viss tid så sentralbanken ser ikke bare skyer på himmelen. Krona handlet sterkere i etterkant av møtet og EURNOK testet 9,30 uten å klare å bryte. EURNOK åpner 9,3275 med USDNOK 7,7915 og SEKNOK 0,9790. Olje, makro og renter tilsier positiv utvikling for krona. Nord Korea rasler igjen med sabelen i etterkant av Trumps FN tale. Regionens børser i negativ terreng og Safe Haven stiger, Gull 1.300USDo mens YEN handler 112,00 mot USD og 134,05 mot EUR. Metallpriser faller noe tilbake og Aluminium ned 1,3 prosent i dag til 2.121USDt. CHF forsetter sin svekkelse, siste døgns geopolitiske retorikk påvirker ikke. EURCHF 1.1590 med CHFNOK 8,0500. Amerikanske børser falt noe tilbake torsdag, renter og Nord Korea er tema. Dow ned 0,24 prosent, men holder på seg på historiske nivåer. USD klarte ikke å holde på styrkelsen etter Fed møtet og handler 1.1970 med Index på 91,80. Vi tar med at May i UK skal holde tale rundt Brexit og UK sitt forhold til Europa noe som fort kan gi utslag for Sterling. GBPUSD hanlder 1.3595, EURGBP 0,880 og GBPNOK 10.5950

Disclaimer

Innholdet i denne markedskommentar skal ikke oppfattes som et tilbud eller anbefaling om kjøp eller salg av finansielle instrumenter. Global Assets and Trading AS org nr 916 172 532 påtar seg intet ansvar for verken direkte eller indirekte tap som skyldes forståelse av eller bruk av innholdet i denne markedskommentar.


Siste innlegg
Arkiv
Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square

© Copyright 2016 Global Assets AS. All Rights Reserved.