Morgenkommentar


God Morgen

Oljen handler på $56,77/fat +0,50% siden fredag samme tid og uendret siden Oslo Børs stengte. Antallet amerikanske oljerigger falt i forrige uke med 5 rigger. Møtet noen OPEC delegater hadde fredag endte i at de kommer til å vente å se om oljemarkeder holder seg positivt videre før de anbefaler en forlengelse eller ikke av kuttavtalen. Russland ønsker forlengelse. De mener at markedet er på riktig vei og balanserer seg.

NEL: NEL ASA har hatt en bra måned med tre kontrakter. De fikk en kjøpsordre på over NOK 50m i starten av måneden, så på fredag meldte om en ordre på $1,8m og i dag melder de igjen en kontrakt. Verdien på denne kontrakten er på $8,3m noe som tilsvarer NOK 0,0865/aksje eller 3,2% fra gårsdagens close.

DNO: Kurdistan melder at de vil tvinge igjennom en folkeavstemning om de skal være uavhengige eller ikke. Irakiske myndigheter spør andre land om å ikke handle olje med Kurdistan. Blir dette tilfelle vil det være ekstremt negativt for DNO som har mesteparten av sine inntekter fra olje i Kurdistan.

NHY: Selskapet utsteder en force majeure varsel grunnet produksjonsproblemer hos underleverandøren MRN. Grunnet tørke i området der bauksitten renses sliter MRN, som Hydro eier 5% av og får 40% av produksjonen av, med å prosessere planlagt mengde. Det er forventet å redusere produksjonen fra 17-17,5 tonn til om lag 15-15,5m tonn i 2017.

NAS: Norwegian har fått permanent flytillatelse til USA. Vi ser dere som veldig positivt for selskapet. Aksjen er ned 26% det siste året og er en av de mest shortede aksjene på Oslo Børs. Denne tillatelsen har de ventet lenge på og vil gi en mer sømløs tilnærmelse for deres langdistanseruter.

GOGL: Golden Ocean selger seks Ultramax for $142,5m. Etter at gjelden er betalt kommer netto kontantstrøm til å være på $100m, eller NOK 5,89/aksje eller 8,56% fra gårsdagens close. Meldingen omtaler ikke hva skipene var verdivurdert til i regnskapene før salget.

VALUTA: EUR handler svakere etter at Fru Merkel fikk mindre tillit enn antatt i det tyske valget. Fokus mot styringsevnen og de kompromisser som må gjøres for å holde makten. EUR Index handler 94,90 ned 0,25 prosent siden midnatt. EURUSD 1.1925 med EURCHF 1.1580. Amerikanske markedet stengte fredag mer eller mindre uendret, Nord Korea og nå Iran sin aktivitet i rakettbransjen har så langt ikke påvirket, kan fort bli safe haven tema. USD Index på 92,05, USD handler sterkere i de fleste kryss. GBP sterkere på Tyskland valget og tro om bedre Brexit deal for en noe vinglete May. GBPUSD 1.3565 med EURGBP 0,8785. I Østen stiger Nikkei i Japan mens Kina faller tilbake. YEN stabil, 112,15 mot USD og 133,75 mot EUR. AUD handler 0,7970 med Kivi 0,7269, begge noe lavere enn fredag. Det er lite med nyheter her hjemme, oljepris og makro er positive. NOK handler noe sterkere men utslagene en små. Olsen taler i dag kl 11,30, men det ventes lite nytt, kanskje en underbyggelse av rentemøtets positive vurderinger. EURNOK 9,3135 med USDNOK 7,8125 og SEKNOK 0,9770

Disclaimer

Innholdet i denne markedskommentar skal ikke oppfattes som et tilbud eller anbefaling om kjøp eller salg av finansielle instrumenter. Global Assets and Trading AS org nr 916 172 532 påtar seg intet ansvar for verken direkte eller indirekte tap som skyldes forståelse av eller bruk av innholdet i denne markedskommentar.


Siste innlegg
Arkiv
Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square

© Copyright 2016 Global Assets AS. All Rights Reserved.