Morgenkommentar


God Morgen

Oljen handler på $55,88/fat -1,24% siden igår samme tid og uendret siden Oslo Børs stengte. En Bloombergundersøkelse tegner det samme bildet som Reutersundersøkelsen viser, en vekst i OPEC produksjon. Bloomberg sin undersøkelse viser litt mer vekst enn Reuters sin, og viser en vekst på 120k fpd fra August til totalt 32,83m fpd. Det Libyske oljefeltet Sharara stenger igjen ned etter væpnede opprørere krevde nedstenging. Det er ikke første gang dette skjer og ingen nevneverdig reaksjon i oljeprisen tyder på at markedet nå er vant til dette.

Total OPEC output

PGS: Seismikkselskapet kom med flåteoppdatering i dag. Kontraktsseismikk var på 28%, ned fra 60% i Q2 og ned fra 33% samme kvartal i fjor. Multiklientseismikk var på 53%, opp fra 24% i Q2 og opp fra 45% samme kvartal i fjor. Steaming stod for 5%, ned fra 15% i Q2 og ned fra 10% samme kvartal i fjor. 2% på Yard og 12% stacked/Standby. Total utnyttelse på Kontrakt og Multiklient var på 81% mot 84% i Q2. Markedet ventet 85%, så litt lavere.

NHY: Hydro skal stryke aksjen sin fra handel på Londonbørsen. De begrunner dette i begrenset handel i aksjen på den markedsplassen og at det ikke veier opp for kostnadene ved å ha den listet på LSE.

VALUTA: Amerikanske ISM indeksen steg til over 60 og synliggjør troen på videre vekst og verdiskapning i USA. Børs og USD handler høyere mens renter holder seg på siste tids nivåer. Børsene fortsetter å sette nye all time highs og vi ser flow inn i USA. USD sterkere, 1.1705 med Index 96,70. I Europa kom arbeidstall i går lavere enn konsensus og med økt spenning i Spania kan de synes som om siste tids gode utvikling for EUR er satt litt på pause EUR Index 93,75. GBP faller noe, spenning rundt Brexit vedvarer og fokus på sentrale personers media aktivitet svekker GBP, om ikke annet. I det korte bidet, GBPUSD 1,3250 med EURGBP 0,8835 og GBPNOK 10.6150. I Østen stiger Nikkei mens Sydney faller tilbake. YEN svakere, 113,10 mot USD mens AUD og Kiwi fortsetter fallet fra i går,

0,7800 og 0,7165 mot USD. PMI ( innkjøpssjefers) Indeks kommer her hjemme i dag kl 0900, konsensus er 56, opp fra 55,7 sist. Det er ellers lite med nyheter og krona handlet stabilt i går. Vi åpner med EURNOK 9,3795 og USDNOK 8,0100.

Disclaimer

Innholdet i denne markedskommentar skal ikke oppfattes som et tilbud eller anbefaling om kjøp eller salg av finansielle instrumenter. Global Assets and Trading AS org nr 916 172 532 påtar seg intet ansvar for verken direkte eller indirekte tap som skyldes forståelse av eller bruk av innholdet i denne markedskommentar.


Siste innlegg