Morgenkommentar


God Morgen

Oljen handler på $55,72/fat -0,28% siden igår samme tid og -0,64% siden Oslo Børs stengte. API oljelagertall kom inn i går kveld. Råoljelagrene viste et fall på 4,1m mot ventet fall på 465k. Bensinlagrene økte med 4,9m fat mot ventet 1,1m fat vekst. Destillatene falt med 584k fat mot ventet 1,8m fat. Oljeprisen falt omkring 50 cent på tallene. Markedet tolker nok det slik at etterspørselen etter olje har vært så sterk den siste tiden av vi snart på en reversering der bensinlagrene er «fulle» og veksten kommer i oljelagrene. I et vanlig scenario ville vi nok sett en oljepris som hadde steget på disse tallene. De offisielle EIA tallene kommer i dag klokken 1630.

PGS/SUBC: Credit Suisse endrer kursmålene for disse to selskapene. PGS kuttes til Nøytral fra Outperferm og kursmålet trimmes til NOK 20 fra NOK 25. Subsea 7 blir på den andre siden oppgradert til Outperform fra Nøytral og kursmålet endres fra NOK 125 til NOK 145. Credit Suisse peker på den nye kontrakten, vi omtalte for noen dager siden i morgenkommentaren, som grunnen til kursmålhevingen. Vi legger til at Fearnley også nedgraderer, men til selg og endrer kursmålet fra NOK 16,5 til 13,5.

SSO/STL: Scatec Solar og Statoil har inngått et partnerskap om å bygge, eie og operere store solparker i Brasil. Statoil skal kjøpe 40% av Scatec sin egenkapitalandel av det 162MW APODI prosjektet. Prosjektet har signert en 20 års PPA og har en total CAPEX på USD 215m. Prosjektet er lånefinansiert 65%. Positivt med en kapitalsterk partner og bra for Scatec å dele kostnadsbyrden. Scatec hadde ved utgangen av Q2 en kontantbalanse på NOK 1221,2m eller USD 152,65m. Positivt med mindre kontantkommittering enn tidligere. Teknisk sett har aksjen vist støtte rundt 200 dager DMA, men brudd ned her har ikke støtte før NOK 39. Med positiv informasjon som i dag, kan det være det som gjør at den kortsiktige bunnen er nådd.

BAKKA: Bakkafrost oppdaterer markedet på slaktevolumene for Q3. De slaktet totalt 11,6k tonn, dette er mer enn i Q3’16 (10,66k tonn). Vi estimerer at Operasjonell EBIT ender på DKK 250m i Q3. Her venter analytikerne DKK 245,41m.

VALUTA: Amerikanske selskaper priser inn håp om at nye skattereform vil bli implementert. Børsene forsetter sin ferd mot oppsiden og vi så all time high på alle de store børser i går. Renter og USD faller noe tilbake og USD omsettes 1.1770 mot EUR på en Index på 93,20. I Europa ser vi en økt spenning rundt Spania, eskalering av Catalonia situasjonen er neppe ønskelig og da tenker vi ikke bare internt i Spania. Det er mange regioner i felleskapet som kan henge seg på. EUR Index 94,05. Lite nytt rundt UK, GBPUSD 1.3270 med EURGBP 0,8870. I Østen holder Kina fortsatt stengt, foruten Sydney ser vi en positiv børsdag. YEN handler noe sterkere 112,55 med EURYEN 132,45. AUD og Kiwi tar igjen noe av siste dagers fall. 0,7865 og 0,7185 mot USD. Norske PMi kom inn noe lavere enn konsensus, synliggjør en begrenset optimisme og bryter litt med siste tids positivitet. Oljepris faller noe tilbake. Det er kanskje litt paradoksalt at vi ser litt sterkere krone.

Vi får boligpristall KL 11 i dag. EURNOK 9,3700 med USDNOK 7,9590 og SEKNOK 0,9805.

Disclaimer

Innholdet i denne markedskommentar skal ikke oppfattes som et tilbud eller anbefaling om kjøp eller salg av finansielle instrumenter. Global Assets and Trading AS org nr 916 172 532 påtar seg intet ansvar for verken direkte eller indirekte tap som skyldes forståelse av eller bruk av innholdet i denne markedskommentar.


Siste innlegg
Arkiv
Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square

© Copyright 2016 Global Assets AS. All Rights Reserved.