Morgenkommentar


God Morgen

Oljen handler på $55,75/fat uendret siden igår samme tid og uendret siden Oslo Børs stengte. EIA oljelagertall kom inn i går ettermiddag. Råoljelagrene viste et fall på 6m fat mot API som viste et fall på 4,1m fat. Bensinlagrene steg med 1,64m fat mot API som viste vekst på 4,9m fat. Destillatene falt med 2,61m fat mot API som viste fall på 584k fat. Dette er tall som er bedre enn det som API viste om man har et bull bias for oljeprisen. Markedet kjøpt olje på tallene men prisen datt fort utover kvelden og handler nå på de samme nivåene som den handlet for tallene. Det er tydelig at markedet ikke har tro på noe særlig høyere oljepris. Ser vi også på forwardkurven i dag vs 1 mnd siden har markedet en uendret mening om at om to år kommer prisen til å ligger rundt $54/fat. De lange kontraktene var da faktisk mer bullish enn i dag, selv med en oljepris på midten av $52 tallet. Teknisk sett ligger vi støtte på $55 og deretter $54,67. Et brudd under der bør indikere ned mot $52.

NAS: Trafikktallene for september måned for Norwegian kom inn nå. Yielden var på 0,39 mot 0,44 i august. Markedet ventet en yield på 0,40. Sammenlignet med september 2016 er yielden ned 7% fra 0,42. Fyllingsgraden var på 89,7% opp fra 89,4% i sept 16, men ned fra 91,1% i august i år. RASK var på 0,35, ned fra 0,37 fra sept i fjor. Hedgingen får bra og de har en hedginggevinst i kvartalet på NOK 703m (positivt for regnskapet, betyr ingenting for kontantstrømmen), hvorav NOK 566m er urealiserte hedgingposisjoner. Alt i alt, en skuffende rapport som mest sannsynlig vil trekke aksjen sydover i dag.

VALUTA: Amerikanske børser ender også onsdagen med positive tall. Det er lite med nyheter og markedene generelt sett har hatt et rolig døgn. USD handler sideveis, Index på 93,35 med EURUSD 1.1755. BNP og arbeidstall i dag kan gi nye svar for FED i sine rentesettings modeller. GBP noe svakere, 1,3240 mot USD og 0,8875 mot EUR. I Østen har vi en stille dag på børsene, Kina fortsatt stengt. YEN handler 112,70 mot USD og 132,50 mot EUR. Metaller har steget noe siste dager, Aluminium på 2.159USDt og Platinum på 923USDt. Gull og andre safe haven kryss stabile i fraværet på geopolitiske ustabiliteter. Gull ligger 1.275USDo. Boligprisene falt noe her hjemme uten at det bør bekymre. Krona handlet stabilt mot sterke siden i går. Vi åpner EURNOK 9,3550 med USDNOK 7,9605 og SEKNOK 0,9820

Disclaimer

Innholdet i denne markedskommentar skal ikke oppfattes som et tilbud eller anbefaling om kjøp eller salg av finansielle instrumenter. Global Assets and Trading AS org nr 916 172 532 påtar seg intet ansvar for verken direkte eller indirekte tap som skyldes forståelse av eller bruk av innholdet i denne markedskommentar.


Siste innlegg
Arkiv
Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square

© Copyright 2016 Global Assets AS. All Rights Reserved.