Morgenkommentar


God Morgen

Oljen handler på $56,90/fat +2,06% siden igår samme tid og +0,11% siden Oslo Børs stengte. Russland og Saudi møttes i Moskva i år og har kommet med en del uttalelser angående kuttavtalen med OPEC og non-OPEC. Russland sier de er fleksible når det kommer til å forlenge kuttene. Saudi Aramco skal fortsatt på børs i 2018 og vi venter at kuttavtalen skal opprettholdes inntil børsnoteringen og eventuelle betingelser er over.

KID: Selskapet meldte i dag om omsetning for Q3. Omsetningen var på NOK 343,8m mot ventet NOK 340,75m. Dette er en omsetningsvekst på 9,5% åoå. LFL vekst var på 5,1% og nettsalg økte med 35,9%. LFL veksten var bedre enn ventet med noen aktører som estimerte en LFL vekst på 3,5% (og kursmål NOK 50). Positiv markedsoppdatering som vi venter drar aksjen nordover i dag. Aksjen prises til en forward NTM PE på 11,95x mot snittet på 14x. Sammenligner vi på XXL og Europris prises de til hhv 18,04x og 13,34x. Ser vi på P/CF prises de til 12m trailing 11,7x mot snittet på 12,9 og XXL og Europris på hhv 18,5x og 12,2x. Europris viste i Q2 til en LFL vekst på 5,7% og XXL en negativ LFL vekst. I Q2 hadde KID en LFL vekst på 2,8%. Blir spennende å se hva Europris og XXL leverer, men uansett, gode tall fra KID i dag.

SSO: Selskapet har sikret finansiering for et 197MW prosjekt i Malaysia. Finansiering er på $237m og er hentet via en Islamsk obligasjon (SUKUK). Positivt at vi ser en flyt fra Backlog til produksjon etter hvert. Prosjektet har en 21 PPA med Tenaga Nasional Berhad (TNB).

SAS: Selskapet kaller inn til en ekstraordinær generalforsamling for å få autorisasjon til å utstede opptil 66m aksjer, tilsvarende 20%. Selskapet har ikke satt en kurs, men basert på gårsdagens close tilsvarer dette SEK 1782m.

VALUTA: Senatet vedtok i går budsjett for 2018 og økte med det mulighetene for Trump administrasjonen til å gjennomføre en skattereform. Aksjer handler mot oppsiden og vi så alle de store børsene satt all time high. USD styrket seg med børs og renter og Index handler 93,85 med EURUSD 1.1695. Arbeidstall fra USA kommer i dag CET 14,30, viktige tall for FED og rentesetting. GBP og usikkerhet rundt Brexit presser Sterling mot nedsiden, GBPUSD 1.3085 og EURGBP 0,8945. Referatet fra siste ECB møte synliggjør at ECB er klare for en nedtrapping av sine stimulipakker. Nedtrapping vil øke presset på EUROrenter og kan være en brems i aksjemarkedet. EUR Index på 93,80 Små utslag i FX så langt. Industriproduksjonen her hjemme falt siste måned med 5,7 prosent, langt mer enn konsensus som lå på pluss 0,5. På en lengere tidsakse er tallene mer positive. (se chart) EURNOK handler 9,3775 med USDNOK 8.0175 og SEKNOK 0,9845.

Disclaimer

Innholdet i denne markedskommentar skal ikke oppfattes som et tilbud eller anbefaling om kjøp eller salg av finansielle instrumenter. Global Assets and Trading AS org nr 916 172 532 påtar seg intet ansvar for verken direkte eller indirekte tap som skyldes forståelse av eller bruk av innholdet i denne markedskommentar.


Siste innlegg
Arkiv
Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square

© Copyright 2016 Global Assets AS. All Rights Reserved.