Morgenkommentar


God Morgen

Oljen handler på $55,70/fat -2,11% siden fredag samme tid og uendret siden Oslo Børs stengte. Baker Hughes riggtelling viser at antallet amerikanske oljerigger falt med 2 rigger i forrige uke. Nå er det 748 oljerigger. Antallet gassrigger er også ned med 2 rigger. Ser vi på godkjente boretillatelser er de ned med 54% (134 brønner) forrige uke. I oktober har snittet ligget på 55% lavere enn september og ned 40% fra oktober i fjor. Aktiviteten peker definitivt nedover og bør gi en støtte for oljeprisen rundt de nivåene vi er på nå. Det er tydelig at markedet venter at vi kommer til å ligge mellom $50-60, i overskuelig fremtid.

Drilling permits for Bakken, Permian and Eagle Ford

SPU: Seismikkselskapet Spectrum meldte fredag etterbørs om en resultatvarsel. De melder om en Q3 omsetning multiklient på $17m mot ventet $27m. De peker på at en del salg kommer i Q4 istedenfor og bør gi et positivt sistekvartal. Management sier at omkring 50/50 splitt mellom pre-funding og late sales. De melder om en rentebærende gjeld på $16,5m og en kontantbeholdning på $10,5m. Den rentebærende gjelden er lavere enn ventet som er positivt. Alt i alt. En negativ melding, selv om det er noe drevet er forskjøvet salg. Venter en negativ dag som fort kan smitte over på PGS og TGS også.

STL: Statoil og partnere har gjort et funn på Britisk kontinentalsokkel. Funnet er på mellom 25m-130m fat olje. De har og olje der, men mye jobb gjenstår fortsatt spesielt relatert til bedre estimering av brønnen. Statoil har 70% av feltet. Potensiell omsetning for Statoil på dette feltet er på mellom $875m-$4,55mrd (gitt de nevnte volumene og en salgspris på $50/fat). Dette tilsvarer per aksje NOK 0,033-0,17.

VALUTA: Amerikanske arbeidstall kom inn litt blandet nye jobber skuffet mens arbeidsledighets raten falt til 4,2 prosent, noe som var bedre enn konsensus. Tallet isolert sett bør ikke dette forandre Feds tiltenkte planer om rente justering i desember. Renter stabile mot oppsiden, USD og børser falt noe tilbake uten de store utslagene. EURUSD handler 1.1735 med Index på 93,60 ned fra 93,80 nivået fredag. UK inn i nye Brexit forhandlinger denne uke, GBPUSD 1.3105 med EURGBP 0,8955. Det kan spores misnøye hos begge fløyer i UK, spenning til May og hennes videre styring av skuta. Børsen i London steg fredag, litt mot strømmen således. Spania og Catalonia er en usikkerhet, ingen løsning på «løsrivelsen» så langt. EUR Index handler 94,00 og de EU børsene endte alle lavere fredag. I Østen begynte uken med positivitet og de fleste børser ender opp, Kina tilbake etter Golden Week og Shanghai indeksen er opp rundt 1 prosent. YEN er stabil 112,60 mot USD og 132,20 mot EUR mens AUD og Kiwi handler lavere en siste tids topper, 0,7770 og 0,7075 mot USD. Metallprisene stiger mot USD, Aluminium på 2,155USDt og Platinum på 923,80USDt. Gull handler 1.286USDo, litt høyere med helgens retorikk. Krona reagerte lite på skuffende industritall fredag og lavere oljepris har så langt ikke påvirket vår valuta nevneverdig EURNOK 9,3810 og USDNOK 8,0000. SEKNOK 0,9850. Stortinget åpner i dag og en viss nysgjerrighet rundt den nye regjeringen som etter hvert vil bli dannet. Lite med makro i dag.

Disclaimer

Innholdet i denne markedskommentar skal ikke oppfattes som et tilbud eller anbefaling om kjøp eller salg av finansielle instrumenter. Global Assets and Trading AS org nr 916 172 532 påtar seg intet ansvar for verken direkte eller indirekte tap som skyldes forståelse av eller bruk av innholdet i denne markedskommentar.


Siste innlegg
Arkiv
Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square

© Copyright 2016 Global Assets AS. All Rights Reserved.