Morgenkommentar


God Morgen

Oljen handler på $55,70/fat -2,11% siden i går samme tid og uendret siden Oslo Børs stengte. OPECs Generalsekretær Mohammad Barkindo er ute og ber amerikanske skiferoljeprodusenter hjelpe å sette et tak på global eksport. Det kan synes vanskelig fordi kartellvirksomhet internt i USA ikke er lov og med dagens regjering i USA, virker det ikke som man vil ta ordre fra aktører som er ledet av Russland og Saudi Arabia. Trump har også fokusert veldig på en boom i amerikansk energisektor, så det vil nok ikke legges noen restriksjoner her. API tall i kveld.

STL: Eldar Sætre har uttalt at Statoil skal bruke NOK 100mrd i CAPEX på fornybar energi til 2030, noe som betyr i gjennomsnitt rundt NOK 8mrd i året. Vi så jo for noen dager siden at de investerte sammen med Scatec Solar i blant annet Brasil. Så en positiv trend av Statoil. Investeringene utgjør 15-20% av deres samlede investeringer.

VALUTA: Amerikanske markedet hadde er rolig start på uken, børsene svakt i negativt terreng. USD handlet noe lavere, EURUSD 1.1770 og Index 93,40. Renter uendret og konsensus på desember hike fra Fed opprettholdes. Spania vs Catalonia, mulig løsrivnings deklarasjon på trappene i dag. Markeds reaksjoner så langt begrensede. EUR Index på 94,20, EU børsene sluttet mandag med positive tall. Euro Stoxx 50 opp 0,19 prosent. I Østen er børsmarkedet blandet. Nikkei opp 0,6 prosent mens Sydney svakt i rødt. Så vel Japan som Kina uttaler fra politisk hold at målsettinger for vekst og finansiell politikk vil opprettholdes. YEN handler 112,60 mot USD og EURYEN 132,60. Inflasjonen her hjemme kom inn Kl 0800, Kjerneinflasjonen var opp 0,5 mm mot konsensus 0,7 mens årstaktne var på 1 prosent yy mot ventet 1,2. Lavere enn ventet inflasjon tilsier mindre press på oppsiden i Norske renter som igjen kan være negativt for valutakursene. Regjeringen uttalte også under åpningen av Stortinget mandag at finansiell politikk vil bli strammere. EURNOK 9,4020 med USDNOK 7,9800 og SEKNOK 0,9856.

Disclaimer

Innholdet i denne markedskommentar skal ikke oppfattes som et tilbud eller anbefaling om kjøp eller salg av finansielle instrumenter. Global Assets and Trading AS org nr 916 172 532 påtar seg intet ansvar for verken direkte eller indirekte tap som skyldes forståelse av eller bruk av innholdet i denne markedskommentar.


Siste innlegg