Morgenkommentar


God Morgen

Oljen handler på $56,59/fat -0,28% siden i går samme tid og +0,27% siden Oslo Børs stengte. OPEC øker sitt oljeetterspørselsestimat og peker på en 2018 underskudd. De melder fortsatt om en range på oljeprisen på mellom $50-55/fat. De peker på at priser over dette nivået vil oppfordre skiferprodusenter i USA til å øke sin produksjon. API tallene var en dag forsinket grunnet Columbus Day i USA. API viste en vekst i oljelagrene på 3,1m fat mot ventet fall på 2m fat. Bensinlagrene falt med 1,6m fat mot ventet fall på 480k fat. Destillatlagrene viste en vekst på 2m fat mot ventet fall på 2,2m fat. De offisielle tallene fra EIA kommer i dag kl 17.

SUBC: Vi tok ut Subsea 7 etter at både Fearnley og Goldman Sachs nedgraderte aksjen. Vi endte opp med 15% avkastning. De største nyhetene rundt aksjen kom i går rundt kl 13. Aksjen begynte å stige og få kraftige svingninger og volum. Rett etter ble det meldt om at WSJ siterer noen kilder om at samtaler om oppkjøp av SUBC fra GE Baker Hughes hadde falt fra hverandre grunnet pris. Flere spekulerer i at disse samtalene kan være for å pushe Schlumberger, da SLB er en mer naturlig partner da de har Subsea Integration Alliance sammen. Hva som skjer videre er usikkert, men det er en aksje å ha på kartet ved svakhet i markedet.

VALUTA: Sentralbanken i USA, Fed, kunngjorde referatet fra siste rentemøte i går. Konsensus er høyere rente på desembermøtet, men en viss usikkerhet kan spores rundt inflasjonen og at target på 2 prosent ikke nås. Lav inflasjon er ikke et amerikansk problem isolert sett og kan synes som de fleste sentralbankers utfordring. Amerikanske børser sluttet alle høyere onsdag. All time high nivåer på alle børsene. Renter uendret, men USD falt tilbake. EURUSD på 1.1875 med Index på 92,66. Eurosonen med positive børser og valuta da Spania og Katalonia situasjonen ser ut til å roe seg ned. Euro Stoxx opp 0,24 prosent og EUR Index på 94,80. I Østen ser vi samme bildet, positive børser. Nikkei på nivåer siste sett i 1996. YEN noe sterkere mot USD , 12,25. Svekkes noe mot EUR, 133,30. Metallpriser høyere med lavere USD, Aluminium på 2.140USDt og Platinum på 938USDt. Gull handler rett i underkant av 1.300USDo, opp 0,75 prosent i dag.

AUD og Kiwi høyere mot USD, 0,7825 og 0,7110. Det er lite nytt her hjemme, fokus rundt statsbudsjettet og regjeringskabal. EURNOK handler 9,3900 med USDNOK 7,9065 og SEKNOK 0,9845.

Disclaimer

Innholdet i denne markedskommentar skal ikke oppfattes som et tilbud eller anbefaling om kjøp eller salg av finansielle instrumenter. Global Assets and Trading AS org nr 916 172 532 påtar seg intet ansvar for verken direkte eller indirekte tap som skyldes forståelse av eller bruk av innholdet i denne markedskommentar.


Siste innlegg
Arkiv
Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square

© Copyright 2016 Global Assets AS. All Rights Reserved.