Morgenkommentar


God Morgen

Oljen handler på $56,59/fat uendret siden i går samme tid og +0,73% siden Oslo Børs stengte. EIA oljelagertall ble frigjort i går og viste litt andre tall enn det API hadde estimert. Oljelagrene falt med 2,7m fat mot API som viste vekst på 3,1m fat. Bensinlagrene viste vekst på 2,5m fat mot API som viste fall på 1,6m fat. Destillatlagrene viste fall på 1,5m fat mot API som viste vekst på 2m fat. Her ser vi en helt motsatt rapportering av tallene og en usikkert marked. Markedet har i ettertid reagert positivt på tallene.

NYE KURSMÅL: Deutsche Bank og HSBC er ute og oppdaterer kursmål på DNO, DNB, AKER BP og Statoil; Statoil får kursmålet sitt hevet hos HSBC til NOK 175 fra NOK 174. AKER BP får kursmålet til hevet av Deutsche Bank fra NOK 154 til NOK 160, men kuttes til HOLD fra BUY. DNB får kursmålet hevet av Deutsche Bank fra NOK 133 til NOK 156 og i går tidlig hevet UBS kursmålet fra NOK 152 til NOK 165, men kuttet fra BUY til NEUTRAL. DNO får kursmålet sitt hevet av Deutsche Bank fra NOK 7,5 til NOK 9,80

DNO: Utviklingen i Kurdistan virker ikke å gå den positive veien. Nye meldinger peker på at Irakiske styrker har en militær oppbygging i Bashir og Taz sør for Kirkuk. KRG skriver at disse styrkene er om lag tre kilometer fra Peshmergakrigere og at etterretning viser en intensjon om å ta over oljefelter, lufthavn og militærbase. Det er tydelig at Tyrkia, Irak og Iran, ledet av Irak og Tyrkia, presser hardt på for å få kurderne til å ikke prøve å løsrive seg. Dette er av interesse fra Tyrkisk side som også har mange kurdere i sitt land. Situasjonen er ikke over. Aksjen handler mellom to tekniske nivåer (10,80-10,00) og markedet venter nok på nyheter som skal dra aksjen i en av retningene. DNO har selv uttalt at de ikke venter stopp i produksjon eller eksport.

VALUTA: Det er lite med nyheter på kloden siste døgnet. I USA falt børsene noe, Europa endte torsdagen sideveis, mens børsene i Asia la på seg marginalt. God makro fra Kina på eksport tilsier økt aktivitet som igjen er positivt globalt sett. Detaljhandelstall fra USA senere i dag. USD handler 1.1845 mot EUR på Index 92,84, mens YEN styrkes noe, 112,10 mot USD og 132,75 mot EUR. Stemningen i Brexit forhandlinger er muggen, GBP påvirkes dog minimalt, 1,3275 mot USD og 0,8920 mot EUR. EURO Index 94,60 og BTC eller Bitcoin for de som følger den får ett løft til 5.600 mot USD. Statsbudsjettet her hjemme på linje med forventninger, krona styrkes noe og handler 9,3450 mot EUR og en USDNOK på 7,8875. SEKNOK omsettes 0,9730. Olje og børs samt forventninger om høyere netto kronekjøp og

salg valuta fra oljefondet for å balansere budsjettet.

Disclaimer

Innholdet i denne markedskommentar skal ikke oppfattes som et tilbud eller anbefaling om kjøp eller salg av finansielle instrumenter. Global Assets and Trading AS org nr 916 172 532 påtar seg intet ansvar for verken direkte eller indirekte tap som skyldes forståelse av eller bruk av innholdet i denne markedskommentar.

Disclaimer

Innholdet i denne markedskommentar skal ikke oppfattes som et tilbud eller anbefaling om kjøp eller salg av finansielle instrumenter. Global Assets and Trading AS org nr 916 172 532 påtar seg intet ansvar for verken direkte eller indirekte tap som skyldes forståelse av eller bruk av innholdet i denne markedskommentar.


Siste innlegg
Arkiv
Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square

© Copyright 2016 Global Assets AS. All Rights Reserved.