Morgenkommentar


God Morgen

Oljen handler på $57,67/fat -0,22% siden i går samme tid og -0,28% siden Oslo Børs stengte. API oljelagertall viste fall på 7,1m fat mot ventet fall på 4,2m fat. Bensinlagrene viste vekst på 1,9m fat mot ventet 256m fat vekst. Destillatene viste vekst på 1,6m fat mot ventet vekst på 1,5m fat. Alt i alt en rapport som er positiv for oljeprisen. I dag kl 1630 får vi de offisielle tallene. I forrige uke var det en kraftig divergens mellom API og EIA. Vi får se hva vi får i dag. I Kurdistan virker det som at oljen ikke blir videre berørt. Iraks oljeminister har forespurt seg til BP om å utvikle Kirkukfeltene. Utviklingen ser ut som, fra vårt perspektiv, at Irakiske styrker tar mer og mer over og at situasjonen vil roe seg. Vi legger til at IS virker som er nede med brukket rygg og at de mest sannsynlig kommer til å operer som en mer geriljagruppe istedenfor en stat som tidligere. Det har også vært usikkerhet relatert til Trumps siste dagers strenge uttalelser mot Iran. Trump uttalte fredag at Iran ikke har fulgt Iranavtalen og mange frykter at det kan gjøre at USA kan kansellere avtalen og deretter opprette sanksjoner mot Iran igjen. Vi tror ikke at det kommer til å skje, ettersom oljebransjen vil lide og det er en sterk lobby i USA. Uansett, det skaper litt støy i det korte bildet.

Vi legger til at markedet priser inn en lavere oljepris lenger frem på kurven enn for en måned tid siden, selv om spotprisen nå er høyere. Markedet er nå i en backwardation frem til omkring 2020. Det viser tydelig at den oppgangen vi har nå, ikke er substansiell (iflg markedet) og at dette er kortsiktig støy.

SUBC: Subsea 7 meldte i går at de skal avslutte SapuraAcergy JV. SUBC tar de et $10m tap som påvirker Q3 tallene. Dette tilsvarer NOK 0,30/aksje (free float). Så liten effekt i markedet. Dette ble priset inn i aksjen i går.

VALUTA: Amerikanske børser, renter og USD handlet alle mot oppsiden tirsdag. Skattereform er hovedtema og troen på at Trump administrasjonen leverer en etterlengtet reform gir positivitet til markedet. EURUSD handler 1,1765 med Index 93,40. Det blåser opp til ny uro i Spania, små utslag i markedet så langt. EUR Index 94,12 som er

på linje med gårsdagen. Draghi taler i dag uten at det er ventet noe nyheter. GBP handler noe svakere, 1,3185 mot USD og 0,8925 mot EURI Østen har vi en positiv børsdag, alle de store børsene legger på seg. Kinas Xi taler om reformer og stabilitet, markedet applaudere. YEN handler 112,30 med EURYEN handler 132,15. USDCNY på 6.6160. Metallpriser sideveis, Aluminium på 2.128USDt mens Platinum handler 932USDt. Gull prisen på 1.285USDo som er midt i siste tids range. Krona handler noe svakere enn gårsdagen, 9.3380 mot EUR mens USDNOK omsettes 7,9380. SEKNOK på 0,9738 og GBPNOK 10,4650

Disclaimer

Innholdet i denne markedskommentar skal ikke oppfattes som et tilbud eller anbefaling om kjøp eller salg av finansielle instrumenter. Global Assets and Trading AS org nr 916 172 532 påtar seg intet ansvar for verken direkte eller indirekte tap som skyldes forståelse av eller bruk av innholdet i denne markedskommentar.


Siste innlegg