Morgenkommentar


God Morgen

Oljen handler på $58,18/fat +0,88% siden i går samme tid og -0,17% siden Oslo Børs stengte. Vi fikk de offisielle oljelagertallen fra EIA i går ettermiddag. Oljelagrene falt med 5,73m fat mot API som viste fall på 7,1m fat. Bensinlagrene steg med 908k fat mot API som viste vekst på 1,9m fat. Destillatlagrene vokste med 528k fat mot API som viste vekst på 1,6m fat. Oljeproduksjonen er kraftig ned, mest sannsynlig drevet av orkanene igjen. Overall, en litt mer negativ rapport vs API rapporten. Oljen relativt stabil, etter positive tegn fra OPEC om forlengelse og fortsatt uro fra Midtøsten.

ENTRA: Selskapet leverte Q3 tall i dag. Selskapet kan vise til en omsetning på NOK 507m mot ventet NOK 525m. Deres EBITDA var på NOK 464m mot ventet NOK 425m. Bunnlinja, før verdijusteringer, var på NOK 331m mot ventet NOK 240m. Overall, en litt svakere topplinje, men med gode kostnadskontroll slår de markedet når man beveger sed nedover resultatregnskapet. EPRA NAV på NOK 121, opp fra NOK 117 ved forrige kvartal. Selskapet ble ved close i går priset til en P/NAV 0,94. VWAP siden de leverte tall i juli har vært på NOK 109,09, en P/NAV på 0,93. Legger vi dette til grunn bør aksjen prises til NOK 112,82.

YAR: Selskapet rapporterte tall i dag tidlig. Omsetning kom på NOK 23,8mrd mot ventet NOK 23,9mrd. Justert EBITDA kom på NOK 2,73mrd mot ventet NOK 2,78mrd. Bunnlinja endte på NOK 709m mot ventet NOK 853m. Svakere tall over hele linja, samt et svakere resultat sammenlignet med ett år siden. De uttaler selv at de leverer god produksjon, men svakere marginer i et tilbudsdrevet markedet presser resultatene sørover. De guider også ned EBITDA forbedringer fra ekspansjonsprosjekter ned til $600m fra tidligere $650m. Skuffende tall og med utsikter som ikke virker overstadig positivt, ser ikke vi noe grunn til at denne aksjen skal oppover på dagens børs.

VALUTA: Amerikanske børsmarkedet forsetter mot oppsiden, alle indekser opp, både Dow med kun de store selskapene og Russell 2000 som favner et langt bredere utvalg på all time high nivåer. Kortere amerikanske renter stiger noe, mens de lengre holder ikke samme utvikling (se chart). USD handler noe lavere. 1.1800 mot EUR med Index på 93,25. EUR styrker seg noe å en positiv undertone, ingen store nyheter. Børser stiger og den kan synes som om ECB ikke helt er rede for en nedtrapping av sine stimuli-pakker, enda. EURCHF 1.1575 med EUR Index på 94,50. I Østen leverer Kina veksttall som ventet. Partikongressen fortsetter ut uka. De fleste børser handler høyere uten de helt store utslagene. USDYEN 113,00 med EURYEN 133,40 og USDCNY 6,6250. AUD holder seg mot USD, 0,7860 mens Kiwi faller på politisk usikkerhet, ned 1,3 prosent til 0,7060 mot USD. Krona handlet svakere utover dag og kvelden i går, det er lite med nyheter som underbygger men vi merker oss at troen på høyere renter her hjemme er dalende. EURNOK 9,3840 med USDNOK 7,9540 og SEKNOK 0,9765.

Disclaimer

Innholdet i denne markedskommentar skal ikke oppfattes som et tilbud eller anbefaling om kjøp eller salg av finansielle instrumenter. Global Assets and Trading AS org nr 916 172 532 påtar seg intet ansvar for verken direkte eller indirekte tap som skyldes forståelse av eller bruk av innholdet i denne markedskommentar.


Siste innlegg