Morgenkommentar


God Morgen

Oljen handler på $57,43/fat -1,30% siden i går samme tid og uendret siden Oslo Børs stengte. Rosneft og Russland fester et grep rundt et Irak og Kurdistan i litt kaos. Rosneft tar kontroll over en Kurdisk rørledning. Det har vært uttalt fra irakisk og tyrkisk side at de ønsker å åpne opp en gammel irakisk rørledning for å isolere Kurdistan økonomisk. Rosneft kommer til å investere i Erbils uavhengige rørledning, som Baghdad har satt som mål, i et håp om å økt output med en tredjedel opp til 980k fpd, noe som tilsvarer 1% av totalt oljetilbud i verden. Denne investeringen gjør at Kremlin nå øker sin kontroll i Kurdistan. Dette kan etter vår mening være positivt å ha en stormakt med en stor interesse i regionen, og som mest sannsynlig da ønsker å opprettholde produksjon og stabilitet. Vi legger til at OPEC ønsker konsensus i forkant av møte 30. november på om oljekuttavtalen skal forlenges eller ikke. Vi mener at denne blir forlenget og kommer til å opprettholdes helt til Saudi Aramco børsnoteres.

SSO: Solselskapet leverte tall i dag. Omsetning (justert for salg av assets) kom på NOK 279,7m mot ventet NOK 276,20m. Clean EBITDA kom på NOK 219,31m mot ventet NOK 210,72m. Clean nettogevinst kom på NOK 31,67m mot ventet NOK 11,34m. Rapportert omsetning er på NOK 654m, rapportert EBITDA er på NOK 594,58m, og rapportert nettogevinst er på NOK 406,785m. Dette er grunnet salg av assets og verdijustering på eiendeler etter at Statoil kjøpt 40%. Selskapet uttaler at det er fullt kapitalisert for backlogen de har fremover de neste to årene. Så ingen frykt for emisjon med det første. Selskapet har en CAPEX de neste par årene på NOK 1,4-1,55mrd (hvorav NOK 200-250m er utbytter), og har tilgjengelig cash fra flere kilder på NOK 1,6-1,75mrd. Selskapet er flinke til å melde markedet, så ingen overraskelser positivt eller negativt i denne rapporten. Tallene in-line så aksjen bør ikke falle noe på dette, og med en oppjustering i verdier, vil det slå positivt ut på regnskapet og gi en positiv undertone i selskapet fremover. Snittkursmålet er på NOK 53,20, med en range på NOK 50-56. Man skal heller ikke se bort ifra at videre prosjekter vil bli enklere å gjennomføre med Statoil som har vist interesse for fornybar energi.

AKSO: Selskapet leverte Q3 tall i dag. Omsetning kom på NOK 5,42mrd mot ventet NOK 5,54mrd. Justert EBITDA på NOK 421m (EBITDA NOK 401m) mot ventet NOK 368. Justert EBIT på NOK 243m (EBIT på NOK 217m) mot ventet NOK 156m. Bunnlinja endte på NOK 124m mot ventet NOK 44,3m. Selskapet kan vise til en backlog på NOK 27,2mrd mot ventet NOK 27,98m, så litt under det som er ventet. Ordreinntaket var på NOK 2,6mrd mot ventet NOK 3,37mrd. Gode tall, og selskapet guider en flat til positiv utvikling neste år, med bedre topplinje og flate marginer. Selskapet fikk en kontrakt til en verdi av NOK 1,6mrd så skal leveres neste år. Dette er med på å bidra positivt for aksjen. Selskapet er 90% på vei i sitt kostnadseffektiviseringsprogram. Overall, en god rapport som bør gi aksjen støtte utover. Her kan man nok vente seg noen oppjusteringer da 2018 estimatene er dønn in line med 2017 estimatene og selskapet guider nå opp i 2018 vs 2017. Snittkursmålet ligger for tiden på NOK 39,67.

VALUTA: Senatet vedtok i går Trump administrasjonens budsjett og øker dermed sannsynligheten for at skattereformen kan bli vedtatt. Tech børsen Nasdaq faller noe, mens de andre indeksene stort sett uendret. Spekulasjoner rundt Trumps valg av ny leder i Fed sendte renter ned før de reverserte og endte dagen uendret. USD noe svakere, 1.1810 mot EUR, mens Index på 93,35. Lavere enn ventede makro tall i UK sendte GBP mot nedsiden og mangel på gode Brexitnyheter skaper usikkerhet rundt GBP. 1,3110 mot USD og over 0,9000 mot EUR. GBPNOK omsettes 10,43 tallet. Spania skaper usikkerhet i Eurosonen, EUR Index handler 94,65 og vi så børsene handle lavere i går. Euro Stoxx 50 ned 0,55 prosent. I Østen stiger de største børsene, så vel Shanghai som Nikkei avslutter uka med positive tall. Vi avventer mer nytt fra kongressen i Kina mens i Japan er fokus rundt meningsmålinger rundt sittende regjering. YEN noe svakere, 113,25 mot USD og 133,80 mot EUR. Yuan omsettes rundt 6,62 mot USD. Kiwi fortsetter å falle med innsettelse av ny regjering, 0,6980 mot USD. AUD handler også noe lavere enn gårsdagen, 0,7845 mot USD. Metall priser høyere, USD og etterspørsler i fokus. Aluminium på 2.160USDt. Krona svekket seg mye av gårsdagen, flere negative spådommer fra ledende banker kan ha spilt inn. Vi ser også at makrotall kommer inn lavere enn konsensus. Det er videre lite med nyheter som bør påvirke siste tids store range bilde. EURNOK handler 9,4020 med USDNOK 7,9570 og SEKNOK på 0,9770.

Disclaimer

Innholdet i denne markedskommentar skal ikke oppfattes som et tilbud eller anbefaling om kjøp eller salg av finansielle instrumenter. Global Assets and Trading AS org nr 916 172 532 påtar seg intet ansvar for verken direkte eller indirekte tap som skyldes forståelse av eller bruk av innholdet i denne markedskommentar.


Siste innlegg
Arkiv
Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square

© Copyright 2016 Global Assets AS. All Rights Reserved.