Morgenkommentar


God Morgen

Oljen handler på $63,73/fat +0,25% siden i går samme tid og -0,19% siden Oslo Børs stengte. Shararafeltet i Libya kutter 50k i oljeeksport da Libya åpne en ny kraftstasjon og feltet skal sende en del olje dit istedenfor eksport. Oljeprisen holder seg sterk på bakgrunn av dette. Vi har skrevet en liten artikkel om hva vi mener om oljeprisen fremover. Se vedlegg.

MHG: Aksjen handler ex. utbytte i dag NOK 3,40/aksje, eller 2,2% fra gårsdagens close.

DNO: Selskapet melder om betaling fra KRG på $46,53m. Betalingen skal fordeles pro rata mellom DNO og Genel. DNO får også en betaling på $4,27m som en del av avtalen med KRG i august. Selskapet får jevnt betalt fra KRG og det virker ikke som urolighetene i Kurdistan den siste tiden.

VALUTA: Det kan synes som om Trumps skattereform kan bli presset utover på tidsaksen. Amerikanske børser reagere negativt på denne nyheten og alle indekser endte torsdagen lavere. USD falt også tilbake, 1.1645 mot EUR og Index på 94,40. Naturlig flow ut av USD assets vil kunne presse USD videre om vi ser ett trendskifte på børsen. Eurobørsene hadde også en svak dag i går, EuroStoxx 50 ned rundt en prosent. DAX i Tyskland ned hele 1,49 prosent. EUR Index 93,70 som er litt høyere enn ved samme tid i går og tyder på liten kombo mellom valuta og børser så langt. I Østen ser vi en blandet børsbilde, Nikkei og Sydney faller mens Kina stiger noe. YEN handler noe sterkere, 113,40 mot USD og 132,00 mot EUR. USDYuan omsettes 6,6400. AUD under press etter uttalelser fra sentralbanken RBA. AUD handler 0,7690 mot USD.

Inflasjonstallene her hjemme kom inn KL0800

Inflasjon holder seg lav og under Norges Banks target men utslagene var på linje med forventningene. Fokus i senere tid rundt lav norsk rente og at utsiktene for lav rente fremover kan underbygges med lav inflasjon. EURNOK handler uten store endringer så langt, 9,4600 mot EUR og USDNOK 8,1275 og SEKNOK 0,9705

Innholdet i denne markedskommentar skal ikke oppfattes som et tilbud eller anbefaling om kjøp eller salg av finansielle instrumenter. Global Assets and Trading AS org nr 916 172 532 påtar seg intet ansvar for verken direkte eller indirekte tap som skyldes forståelse av eller bruk av innholdet i denne markedskommentar.


Siste innlegg
Arkiv
Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square

© Copyright 2016 Global Assets AS. All Rights Reserved.