Morgenkommentar


God Morgen

Oljen handler på $63,55/fat -0,28% siden fredag samme tid og -0,72% siden Oslo Børs stengte. Oljeprisen falt fredag kveld etter at Baker Hughes meldte om vekst i amerikanske oljerigger. De ble lagt på 9 oljerigger og uendret gassrigger. Vi nevnte i vår oljeartikkel på fredag at vi nærmer oss en tid der vi venter vekst i oljerigger i USA. Vi får se om denne veksten gjentas neste fredag.

DNO: Oljeselskapet oppgraderes hos Deutsche Bank og kursmålet endres fra NOK 9,80 til NOK 10,20. Vi legger til at Martin Mølsæter og First Generator har solgt sine aksjer i DNO. Samme mann var ute i mediene for to uker siden og mente at aksjen hadde overreagert på nedsiden grunnet urolighetene i Kurdistan. Han uttaler nå at grunnen til at han selger er urolighetene i Kurdistan og det at Bagdad har tatt kontrollen over Kirkuk.

TEL: Goldman Sachs hever kursmålet på Telenor fra NOK 154,5 til NOK 189. Aksjen går fra Salg til Nøytral.

NHY: Aluminiumsprisen har så vidt begynt å stige de siste dagene etter at starten av november bød på en fall på 5%. DBK nedgraderte aksjen her i forrige uke og kuttet kursmålet fra NOK 60 til NOK 50 og endret fra Hold til Selg. Teknisk sett ligger aksjen på støtte og har en RSI (daglig) på 45 og RSI på 29,97 på timeschartet. Rusal leverte kvartalstall i dag som slo forventningene. De guider også et aluminiumsunderskudd på 1,1m tonn ved utgangen av 2017. Kina har også i vintermånedene kuttet en del av sin produksjon grunnet miljøhensyn.

VALUTA: I USA kan det synes som om skattereformen skyves utover på tidslinjen og at reformen blir nedskalert i forholdet til Trumps originale tanker. Børsene blandet, Nasdaq i pluss, mens resten av de store indeksene endte sist uke med røde tall. USD handler noe svakere enn siste dager, 1,1660 mot EUR og en Index på 94,45. De Europeiske børsene faller også tilbake, EuroStoxx ned 0,5 prosent med EURO Index 93,75. Brexitforhandlinger møter store utfordringer og økt press på May og krav om hennes avgang. Økt usikkerhet rundt Brexit kan slå negativt for hele Eurosonen. GBPUSD 1,3110 med EURGBP 0,8890. GBPNOK 10,6675. I Østen er børsbildet blandet, Nikkei ned 1,3 prosent og har brutt med sin lange oppadgående trend. Sydney svakt i minus, mens Shanghai og Kina indeksene ender dagen med positive tall. YEN sideveis, 113,50 mot USD og 132,20 mot EUR og det er små utslag på regionens valutakryss. Krona handler innen smal range, 9,4850 mot EUR mens USDNOK 8,1410 og SEKNOK 0,9725. Inflasjonstall fredag i tråd med Norges Bank sine prognoser, rentebanen bør således være intakt (se chart).

Innholdet i denne markedskommentar skal ikke oppfattes som et tilbud eller anbefaling om kjøp eller salg av finansielle instrumenter. Global Assets and Trading AS org nr 916 172 532 påtar seg intet ansvar for verken direkte eller indirekte tap som skyldes forståelse av eller bruk av innholdet i denne markedskommentar.


Siste innlegg
Arkiv
Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square

© Copyright 2016 Global Assets AS. All Rights Reserved.