Morgenkommentar


God Morgen

Oljen handler på $62,04/fat +0,71% siden igår samme tid og +0,81% siden Oslo Børs stengte. DOE oljelagertall kom i går ettermiddag. Oljelagrene vist vekst på 1,9m fat mot API som viste vekst på 6,5m fat. Bensinlagrene steg med 900k fat mot API som viste vekst på 2,4m fat. Destillatene viste fall på 800k fat mot API som viste fall på 2,5m fat. Etterspørselen er ned 1,55m fpd fra forrige uke. Produksjonen viste videre vekst. Alt i alt, en nøytral/negativ rapport for oljeprisen da tallene ikke var så negative sammenlignet med API, men tall som viste mindre etterspørsel og høyere produksjon kan dra oljeprisen litt nedover.

MODELLPORTEFØLJEN: Vi gikk ut av Grieg Seafood i porteføljen i går. Etter en sterk kursutvikling etter kvartalstall, samt positiv utvikling i går, valgte vi å ta en gevinst. Aksjen ligger på ATH og så volatil som den aksjen er valgte vi å ta en gevinst der. Vi gikk inn i DNO da vi mener at nedsiderisikoen er begrenset i den aksjen. Aksjen falt fra 12,50 ned og har handlet den siste tiden i en range på 9,50 til 11. Vi mener at den geopolitiske støyen er overvurdert. I porteføljen nå har vi MHG, KID, EPR og DNO. Vi ligger med 32% i kontanter. Porteføljen er opp 22% i år.

VALUTA: EUR reverserte utover kvelden i går noe etter en heller kraftig tur mot oppsiden i de fleste kryss tidligere på dagen. EURUSD handlet i går 1,1850, vi åpner torsdagen 1,1795. EURGBP ble handlet over 0,9000, vi ser nå 0,8955. EURSEK testet nivåer opp mot 10,00, mens vi så EURNOK så vidt handle 9,8000. EUR Index 94,85 som er på linje med gårsdagen. Positivt makrobildet samt tro på høyere rente i Eurosonen trekker flow inn i EUR. Amerikanske og Europeiske børser har en ny dag med røde tall. I USA falt indeksene rundt 0,5 prosent, mens i Europa var utslagene noe mindre. Inflasjonstall i USA kom inn noe lavere enn sist, KPI på 2,0 prosent med kjerneinflasjon på 1,8 prosent. I Østen stigere børsene etter noe dager med negative utslag, Nikkei opp 1,46 prosent, utslagene på de andre store børsene er mindre. YEN handler 113,15 mot USD etter å ha sett nivåer 112,50 i går. EURYEN 133,45. Krona fikk som mange andre valutaer en kraftig svekkelse mot EUR i går og det kan synes klart at risk er mot oppsiden i EURNOK. Vi handler på nivåer fra finanskrisen uten at det ser ut til å fremme behovet for NOK kjøpere EURNOK åpner torsdagen 9,7130 med USDNOK 8,2450 og SEKNOK 0,9770

EURNOK siden 2000…. for å sette det litt i perspektiv

Innholdet i denne markedskommentar skal ikke oppfattes som et tilbud eller anbefaling om kjøp eller salg av finansielle instrumenter. Global Assets and Trading AS org nr 916 172 532 påtar seg intet ansvar for verken direkte eller indirekte tap som skyldes forståelse av eller bruk av innholdet i denne markedskommentar.


Siste innlegg
Arkiv
Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square

© Copyright 2016 Global Assets AS. All Rights Reserved.