Morgenkommentar


God Morgen

Oljen handler på $62,34/fat -0,37% siden fredag samme tid og +0,97% siden Oslo Børs stengte. Vi fikk fredag CFTC tallene og vi nevnte de så vidt i går. Vi så at Brent net long ble mindre, mens WTI net long økte. Ser vi litt på hvordan markedet er posisjonert, er det forståelig. Forholdstallet mellom long og short Brent lå på 10,80x, men er nå på 9,93x. For WTI lå tallet på 4,49x, men økte nå til 5,59x. Totalt for brent og WTI så har vi sett en svakt stigende trend, og vi kan fort se et forholdstall på tett opp mot 10x. Dette mener vi bør være drevet av økning i WTI og ikke brent. Vi kan uansett konkludere med at markedet ligger rekordlong. I dag er det API lagertall.

KOMP: Vi tok inn Komplett Bank i Modellporteføljen i går. Banken ble børsnotert i forrige uke. Vi liker banken i likhet til suksessen til Bank Norwegian, de har et underliggende produkt (Bank Norwegian = Fly, Komplett Bank = netthandel). Vi mener dette blir viktigere og viktigere i dette markedet som de siste årene nesten har blitt overpopulert. Ledelsen kommer fra andre konsumbanker som Santander og Bankia Bank. Selskapet har etter våre modeller en LTM ROE på 45% og prises nå til en PB til 2,41x. Dette gir en PB/ROE på 5,31, 33% lavere enn banksektoren generelt i motsetning til NOFI (Bank Norwegian) som prises til 8,25 i samme modell. Snittet i markedet er på 7,95. Selskapet har en markedsandel på 4,7% og vi mener at de kan bli større. Selskapet har også fokus på Point-of-Sales (POS) der de i handelsopplevelsen på Komplett.no henter kunder. Vi er positive og tok den derfor inn i porteføljen.

GOGL: Selskapet leverte tall i dag. TC omsetning kom på $59,51m mot ventet $82,5m. Justert EBITDA på $40,4m mot ventet $31,1m. Bunnlinja kom på $0,4m mot ventet $-4,4m. Litt svakere topp, men god kostnadskontroll gjør at regnskapet ser bedre ut nedover linjene. Selskapet er positive for fremtiden da de ser lave kullagre og liten flåtevekst vil dra ratene oppover. Ratene de oppnådde i tredje kvartal var over cash breakeven (inkl gjeldsbetalinger) for selskapet. Capesize på $14 553/dag, Panamax $10 135/dag og Supramax $9 243/dag er de offisielle ratene fra Baltic Exchange. Dette er nesten en dobling av ratene sammenlignet med samme periode i fjor. Med andre ord, selskapet tjener litt penger og venter høyere rater fremover, positivt. Med positive futures ute i Europa og ok tall fra GOGL venter vi en positiv dag for aksjen.

VALUTA: Amerikanske renter stiger og gir positivt bakteppe for USD. EURUSD handler 1.1740 med USD Index 93,95. Amerikanske børser stiger også med gode selskapstall , makro samt økt tro på global handel og vekst. I Europa er det Tyskland og Merkel som er hovedtema, ny valg eller nye forhandlinger. Eurobørser steg mandag, EuroStoxx50 og DAX var begge opp 0,4 prosent ved stengning. EUR Index på 94,35 som er på nivå med gårsdagen. GBP handler stabilt, 1.3250 mot USD og 0,8860 mot EUR, referat fra siste BOE møte kommer senere i dag. CHF noe svakere, 1.1650 mot EUR, usikkerheten i Tyskland kan gi markedsutslag. I Østen har vi er sterk børsdag, Nikkei opp 0,73 prosent mens Shanghai er opp 0,55 prosent. HangSeng legger på seg 1,4 prosent. Det er troen på global vekst og handel som styrer positiviteten. YEN noe svakere enn mandagen, 112,55 mot USD, 132,15 mot EUR. AUD faller noe tilbake på RBA sine bekymringer rundt makrobildet. 0,7545 mot USD. Krona handler mot svake siden drevet av lavere pengemarkedsrenter. EURNOK på 9.7450 med USDNOK 8.2975 og SEKNOK 0,9775. NOK presses også av den fallende SEK som handler farlig nære 10,0000 mot EUR som ved brudd kan gi nye utsalg (Se chart). Kurser i så vel SEK som NOK er på nivåer sett ved finanskrisen, store utslag i tiden fremover må kunne påregnes.

EURSEK og EURNOK lange tidslinje

EURNOK kurser på høyre akse med SEK på venstre

Innholdet i denne markedskommentar skal ikke oppfattes som et tilbud eller anbefaling om kjøp eller salg av finansielle instrumenter. Global Assets and Trading AS org nr 916 172 532 påtar seg intet ansvar for verken direkte eller indirekte tap som skyldes forståelse av eller bruk av innholdet i denne markedskommentar


Siste innlegg
Arkiv
Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square

© Copyright 2016 Global Assets AS. All Rights Reserved.