Morgenkommentar


God Morgen

Oljen handler på $63,19/fat +1,36% siden fredag samme tid og +0,94% siden Oslo Børs stengte. API oljelagertall kom i går kveld. Råoljelagrene falt med 6,4m fat mot ventet fall på 1,5m fat. Bensinlagrene steg med 869k fat mot ventet vekst på 737k fat. Destillatene falt med 1,7m fat mot ventet fall på 1,2m fat. En positiv rapport for oljeprisen, som ble kjøpt opp etter tallene og i asiatisk handel. Også litt boost i oljeprisen da det kom meldinger om at Keystone rørledningen stenges ned i en periode. Det var et oljesøl i N-Dakota i forrige uke fra rørledningen. Den frakter 590k fpd med skiferolje til oljeraffinerier. TransCanada har sagt til noen kunder at de vil kutte leveransene med 85% eller mer i den perioden.

DNB: Selskapet hadde kapitalmarkedsdag i London i går. Lite nytt som kom ut derfra. De opprettholder sitt på om en ROE på 12% og peker på at det har nådd kapitaldekningskravet på 16%. Selskapet uttaler at de skal spare mellom NOK 1,5-2mrd frem til 2020. De kommer til å opprettholde tilbakekjøpsprogrammet for å øke utbytte/aksje. Alt i alt, en ganske kjedelig kapitalmarkedsdag så bød på lite nytt. Aksjen endte ned omkring 1% i går.

VALUTA: Amerikanske børser leverte en sterk dag og sluttet rett under all time high. Positiv makro og selskapstall trekker sammen med troen på skattereformen. USD handler sideveis, Index på 93,75 og EURUSD 1.1755. Europa også med en positiv børsdag, mens EUR Index omsettes 94,35 og EUR handler sideveis i de fleste kryss. I Østen har vi også en sterk børsdag, også her drevet av god tro på global vekst og handel. YEN handler noe sterkere med børs 112,15 mot USD SEK sveket seg på mye av formiddagen tirsdag og vi så 10.02 mot EUR men reverserte utover dagen. Vi handler 9,91 området på morgenkvisten. Vår egen NOK i samme båt i går, men i dag kan det synes som om boligpriser og lave renter er glemt og NOK handler sterkere, 9,6280 mot EUR og USDNOK 8,1910. SEKNOK faller til 0,9715. Budsjettforhandlinger på overtid, bør ikke påvirke, men en viss usikkerhet kan komme av ett brudd. Tall for investeringer i oljesektoren for 2018 kommer i morgen og kan gi markedsutslag.

Innholdet i denne markedskommentar skal ikke oppfattes som et tilbud eller anbefaling om kjøp eller salg av finansielle instrumenter. Global Assets and Trading AS org nr 916 172 532 påtar seg intet ansvar for verken direkte eller indirekte tap som skyldes forståelse av eller bruk av innholdet i denne markedskommentar.


Siste innlegg
Arkiv
Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square

© Copyright 2016 Global Assets AS. All Rights Reserved.