Morgenkommentar


God Morgen

Oljen handler på $63,52/fat +0,52% siden i går samme tid og uendret siden Oslo Børs stengte. Noen medier melder om at det er såpass dårlig stemning mellom en del av Gulfstatene at de ikke kommer til å sitt faste møte for OPEC møtes i Wien om en ukes tid. Det pekes også på at lederne har en chattegruppe på WhatsApp der de ofte snakker sammen, men at den nå den siste tiden har vært helt død. Noen har begynt å tenke seg scenarier der en OPEC avtale ikke blir forlenget. Sannsynligheten er veldig liten, men konsekvensen vil være veldig stor.

B2H: Inkassoselskapet leverte kvartalstall i dag. Omsetning kom på NOK 499,6m hvorav inntekter relatert til innkreving kom på NOK 439m. mot ventet NOK 516m. EBITDA kom på NOK 262m mot ventet NOK 250m. Bunnlinja kom på NOK 113m mot ventet NOK 123m. Selskapet oppnådde rekordhøy pengeinnkreving på NOK 650, 37% bedre enn i Q3’16.

AXA: Et annet inkassoselskapet som er litt i vinden er Axactor. John Fredriksen kjøpte seg opp der og meldte i går om en eierandel på 11,47%. Han meldte om kjøp av 22,9m aksjer og har nå en total eierpost på 173,9m, en økning på 15%. Han er fortsatt største eier i selskapet. Vi legger til at Fredriksen kjøpte Aktiv Kapital i 2012 og tok det av børs. Han solgte det deretter til amerikanske Portfolo Recovery Associates. Vi legger til at store deler av ledelsen i Aktiv Kapital startet opp B2Holding. Så Fredriksen er ikke ukjent med sektoren.

VALUTA: USA stengt i går og det er halv dag fredag så dette påvirker markedet. USD Index på 93,10 mens EURUSD omsettes 1.1850 som begge er på nivå

med gårsdagen. Referat fra siste ECB møte viste at sentralbanken er godt fornøyd med vekst, men bekymret for den lave inflasjonen. Dette ga seg vel også utrykk i deres rentesyn på siste møte. EURO Index på 94,85 som er en tanke høyere enn gårsdagen og vi ser sterkere EUR i mange kryss. Merkel og regjerings samarbeid er fortsatt ikke løst. DAX noe lavere, resten av Eurobørsene steg noe i går. EuroStoxx50 opp 0,19 prosent. Vi ser EURCHF 1,1625 med EURGBP 0,8915 og EURSEK 9,8350. I Østen har vi en rolig men blandet børsdag, Nikkei og HangSeng stiger mens Sydney og Kina faller noe tilbake. USDYEN på 111,50 med EURYEN 132,05 som begge er på nivå med torsdagen. Aluminium og Platinum handles noe høyere en gårsdagen, 2,120USDt og 939,5USDt. Krona stabil på nivåer rundt 9,65 mot EUR, lite med nyheter men vi tar med oss at SEK handler noe sterkere. SEK svekkelsen siste uke fikk mye av skylden for vår egen valutas fall. Vi åpner fredagen med EURNOK 9,6390 og USDNOK 8,1385 med SEKNOK 0,9800

EURNOK siste periode med dobbel topp 9,78 området

Innholdet i denne markedskommentar skal ikke oppfattes som et tilbud eller anbefaling om kjøp eller salg av finansielle instrumenter. Global Assets and Trading AS org nr 916 172 532 påtar seg intet ansvar for verken direkte eller indirekte tap som skyldes forståelse av eller bruk av innholdet i denne markedskommentar.


Siste innlegg
Arkiv
Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square

© Copyright 2016 Global Assets AS. All Rights Reserved.