Morgenkommentar


God Morgen

Oljen handler på $63,76/fat +0,10% siden i går samme tid og +0,90% siden Oslo Børs stengte. SHakalin-1 feltet i Russland som er operert av ExxonMobil produserer for tiden 200k fpd. Det er estimert at fra januar kommer feltet til å produserer 250k fpd. Så Exxon har sendt en forespørsel til Russiske myndigheter om å få lov til å øke produksjonen på feltet. Denne økningen vil gjøre det vanskelig for Russland å holde seg innenfor OPEC avtalen. Økende produksjon fra Libya og Nigeria, som er unntatt kuttene, vil legge press på resten av OPEC til å kutte enda mer eller inkludere flere land avtalen. Vi legger til at TransCanada uttaler at Keystone rørledningen tirsdag kveld ble startet opp igjen etter godkjennelse fra amerikanske myndigheter. Rørledningen frakter vanligvis 590k fpd olje og er Canadas hovedrørledning for eksport av olje og linker oljefeltene i Alberta med amerikanske raffinerier.

SHELL: Selskapet avslutter sitt scrip utbytteprogram. Et lignende program som Statoil har, der man får aksjer istedenfor cash. Dette bety at Shell går tilbake til kun kontantutbytte. De bekrefter også at de begynner et tilbakekjøpsprogram. Positive tegn for oljebransjen om at de tyngste tidene er forbi og man er i en situasjon der man kan betale vanlige utbytter. Dette er for så vidt noe markedet har visst en stund. Under er en graf fra Bloomberg og Goldman fra august som ser på fri kontantstrøm og oljeprisen.

VALUTA: USD handlet mye av dagen i går mot oppsiden og vi så nivåer over 1.1960, reverserte utover kvelden, ny FED sjef og rentemøte i desember samt usikkerhet rundt avstemming i Senatet over skattereform skaper volatilitet. USD Index 92,90, litt høyere enn ved samme tid i går. Europeiske børser handlet mot nedsiden i går, Euro Stoxx 50 ned 0,45 prosent. EUR handler fortsatt med positivt fortegn, Index på 95,20. EURCHF handler 1.1685 etter at vi i går så 1.1720 nivået. Den negative rentespread for long CHF posisjoner vil over tid bli kostbar og med mindre behov for safe haven i Europa kan fort CHF posisjoner måtte evalueres. Brexit forhandlinger fortsetter, BOE stresstest av banker kom ut positiv. 1.3310 mot USD og 0,8930 mot EUR. I Østen ser vi et blandet børsbilde. Rykter om ny rakettoppskytning i Nord Korea øker spenning i regionen og YEN handler sterkere. USDYEN 111,10 med EURYEN 132,25 og AUD handler 0,7610 mot USD. Krona handlet 9,70-9,75 range i går og vi åpner 9,7125 i dag med USDNOK 8,1675 og SEKNOK 0,9825. Det er lite med makro her før torsdag, forhold utenfor kongeriket i hovedfokus.

Innholdet i denne markedskommentar skal ikke oppfattes som et tilbud eller anbefaling om kjøp eller salg av finansielle instrumenter. Global Assets and Trading AS org nr 916 172 532 påtar seg intet ansvar for verken direkte eller indirekte tap som skyldes forståelse av eller bruk av innholdet i denne markedskommentar


Siste innlegg
Arkiv
Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square

© Copyright 2016 Global Assets AS. All Rights Reserved.